"Saat 200 litraa polttoainetta vain kolmella eurolla" – Teboilin nimissä liikkuu nyt viestejä, joilla kalastellaan suomalaisten luottokorttitietoja

Kyseessä on tietojenkalasteluhuijaus, jolla rikolliset pyrkivät pääsemään käsiksi muun muassa kansalaisten luottokorttitietoihin.

Huijausviestin lähettäneelle taholle ei pidä missään nimessä antaa omia henkilö- tai luottokorttitietojaan. Kuvituskuva.

7.9. 8:45

Teboil-polttoaineketjun nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan perättömistä voitoista sekä kalastellaan tietoja, kertoo Oy Teboil Ab.

Huijausviesteissä on muun muassa onniteltu mahdollisuudesta saada 200 litraa polttoainetta vain kolmella eurolla.

Lue lisää: Sähköautoilijaa yritettiin huijata latauslaitteella – lähes viiden euron veloitus olisi toistunut jopa vuosikausia

Lisäksi viesteissä on väitetty, että kyseessä olisi jonkinlainen arvonta tai kilpailu, jonka voittajaksi viestin saaja on valikoitunut.

Palkinnon saamiseksi pitäisi kuitenkin maksaa muutaman euron kynnysraha, eli käytännössä antaa lähettäjälle omat luottokorttitiedot.

Lue lisää: Sähköauton lataaminen ei onnistunut armeijaa käyvältä varusmieheltä – tilillä oli rahaa, mutta laturi vaati yllättäen 30 euron katevarauksen

Teboilin mukaan kyseisenlaiset tietojenkalasteluviestit kannattaa jättää huomiotta, eikä niihin tule reagoida.

Mikäli omat luottokorttitiedot ovat huijausviestin tuloksena kuitenkin päätyneet tuntemattomiin käsiin, kehottavat poliisin ohjeet ottamaan välittömästi yhteyttä kortin myöntäneeseen rahoituslaitokseen sekä tekemään rikosilmoituksen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?