Venäläislähteet: Ainakin yhden Lada-mallin tuotanto lakkaa lopullisesti – ei luultavasti palaa valmistukseen enää koskaan

Trendikkään XRAY-katumaasturin piti pysyä Lada-mallistossa vielä vuosia, mutta nyt edessä on ennenaikainen loppu.

Ilta-Sanomat tutustui Lada XRAY:n prototyyppiin Moskovassa vuonna 2012. Tuotantoon auto tuli vuonna 2015.

Ladan huippumalleihin kuuluva katumaasturi XRAY ei todennäköisesti palaa enää koskaan tuotantoon, kertovat Venäjän autoalaa seuraavat mediat.

Virallisesti mallin lopettamisesta ei ole tiedotettu, mutta useiden venäläislähteiden mukaan Lada XRAY:n valmistaminen ilman Renaultin tukea ja läntisiä osia on osoittautumassa täysin mahdottomaksi edes kiinalaisella avulla ja niin sanottuna yksinkertaistettuna versiona.

Lue lisää: Kommersant: Venäläisen Yandexin autobisnekset romahtamassa – autot loppumassa, korot nousseet yli 20 prosenttiin

Mainituista ”yksinkertaistetuista” Lada-malleista on karsittu tuotannon mahdollistamista varten lähestulkoon kaikki mahdollinen nykyaikainen läntinen elektroniikka, aina turvatyynyistä ja lukkiutumattomista jarruista ynnä saastelaitteistoista alkaen.

Helpoimmin yksinkertaistetuista malleista tuotantohihnalle saataneen Ladan kaikkein halvimmat ja teknisesti vaatimattomimman mallit eli Granta ja Niva.

Lue lisää: Venäjän suurin autolehti: Lada aikoo lanseerata valmistuskelvottoman mallin – lehdistöesittely toukokuussa

Yleisesti ottaen Venäjän autoteollisuuden tuotanto on tällä hetkellä lähes pysähtynyt läntisten autonvalmistajien vetäytymisen sekä osatoimitusten sakkaamisen vuoksi.

Venäjä on myös aloittanut ensimmäisten autotehtaiden kansallistamisen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?