Uusi riidan­aihe: Epä­selvyydet lataus­järjestyksestä saivat ruotsalaiset sähkö­autoilijat turvautumaan nyrkkeihin

Tukholman pohjoispuolella sanat eivät enää riittäneet, kun sähköautoilijat ryhtyivät jakamaan latausvuoroja.

Sähköauton lataaminen voi olla hyvinkin iso ajankäytöllinen ongelma, mikäli latauslaitteen teho on pieni, aikaa vähän ja jono laturille pitkä. Ruotsissa latausjonossa on päästy jopa nyrkkitappelemaan.

10.5.2022 7:00

Riita siitä, kuka oli latausasemalla ensin, äityi viime viikolla Tukholman pohjoispuolella neljän hengen fyysiseksi yhteenotoksi, kertoo Ruotsin poliisi.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäisiä ellei peräti aivan ensimmäinen kerta, kun latauserimielisyydet eskaloituivat Ruotsissa peräti useamman hengen nyrkkitappeluksi ja pahoinpitelysyytteiksi saakka.

Lue lisää: Tiesitkö hybridiauton latauksen sivuvaikutuksesta? Voi tulla yllätyksenä

Tapahtumaa selvittämään tulleiden lähipoliisien mukaan latausriita sai alkunsa, kun joukko autoilijoita jonotti aivan tavallisena arki-iltana sähköautojen latausasemalle Tukholman lääniin kuuluvassa Sollentunassa.

Latausjonossa olleiden taksiautoilijoiden kesken syntyi jostain syystä kiistaa siitä, kuka sai ladata autoaan ja millä perusteella eli missä järjestyksessä, kuinka kauan ja miten.

Lue lisää: Sähköautoilu lisääntyy nyt päivä päivältä – näin se näkyy latausasemilla

Sanaharkan jälkeen neuvotteluaseeksi otettiin silminnäkijöiden mukaan nyrkit.

– Tämä oli omalla kohdallani ensimmäinen kerta, kun pahoinpitelyn syy oli sähköauton lataaminen, tappelua selvittämässä ollut lähipoliisi Kristian Bergström kertoo.

Lue lisää: Ladattavien autojen määrä kasvaa aiempaa ennustetta paljon suuremmaksi – jos yksi edellytys toteutuu

Osa Sollentunan lataustappelussa mukana olleista henkilöistä sai nyrkkien heiluessa myös vammoja, jotka eivät kuitenkaan vaatineet sairaalahoitoa.

Sähköautojen lataaminen on herättänyt IS:n havaintojen mukaan tunteita myös Suomessa, mutta Ruotsin tapauksen kaltaiseksi joukkotappeluksi saakka sanailut eivät kuitenkaan meillä ole yltyneet – ainakaan vielä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?