Pyöräilykuntien verkosto summaa, minkälaisessa ympäristössä on erityisen epämiellyttävää polkea

Pyöräilijät kokevat erityisen epämiellyttäväksi ympäristön, jossa kävellen, pyörällä, potkulaudoilla ja autolla liikutaan liian lähekkäin sekä ylipäätään tilanteet, joissa liikennejärjestelyt ovat epäselvät, tiedottaa Pyöräilykuntien verkosto.

Pirkanmaan ely-keskus

11.5.2022 14:00

Verkoston viesti liittyy parhaillaan käynnissä olevan pyöräilyviikkoon ja sen pääteemaan ’’Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn’’.

Lue lisää: Suku­puoli­vaikutuksia arvioinut selvitys: Miehet aiheuttavat liikenteessä enemmän päästöjä kuin naiset

– Suomessa ollaan viimein herätty siihen, että kaikista eniten pyörän polkimille kannustaa sujuva ja turvallinen pyöräilyinfrastruktuuri, jossa opetella pyöräilyä, pitää pyöräilytaitoa yllä ja siirtyä vaivattomasti paikasta toiseen pelkäämättä, Tuija Mikkonen Pyöräilykuntien verkostosta sanoo.

Mikkonen kertoo, että turvattomuuden tunne vaikuttaa suoraan ihmisten halukkuuteen liikkua ja heidän valitsemiinsa kulkumuotoihin.

Lue lisää: Tasa-arvoyhdistyksen mielestä naisten sähköautoilun tukeminen on miesvihamielistä – esittää vaihtoehdoksi muutosta ajoneuvoveroon

Pyöräilyviikolla eri toimijat järjestävät erilaisia pyöräilyyn liittyviä tapahtumia, kuten esimerkiksi tiistaina vietetyn Pyörällä töihin -päivän.

Pyöräilyä pyritään nyt lisäämään voimakkaasti muun muassa Suomen liikennettä koskevien varsin kunnianhimoisten valtiollisten päästötavoitteiden vuoksi.

Lue lisää: Turun kaupunki jätti ministeriölle lausunnon auto­kannan pienentämisestä ja nopeus­rajoitusten alentamisesta

Lue lisää: Hallituksen uusi strategia­luonnos nostaa esiin autoilun rajoittamisen ja ”liikkumis­vapauden tarpeen tarkastelun”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?