Mies ajoi 1,6 miljoonaa kilometriä Volvollaan – auto­liikkeeltä antelias palkinto

Huima ajomäärä vanhalla luottoautolla palkittiin tuliterällä Volvolla.

Vanhoja Volvoja kuvituskuvassa. Punainen Volvo on kutakuinkin vastaavanlainen kuin uutisessa mainittu auto.

21.4.2022 15:15

Yhdysvaltalainen Jim O’Shea rikkoi taannoin miljoonan mailin eli noin 1,6 miljoonan ajetun kilometrin rajan Volvollaan, uutisoi Fox 2 -kanava. O’Shean saavuttama huima ajomäärä syntyi vuoden 1991 Volvo 740 GLE -mallilla.

O’Shea kertoi Fox 2:lle, että hänen vanhaan Volvoonsa on vaihdettu miljoonan mailin aikana moottori ja vaihteisto. Autossa on myös jonkin verran ruostetta. Silti hän kehuu vuolaasti ajokkinsa luotettavuutta ja sen huollon helppoutta.

Lue lisää: Kimmon Mercedeksen matkamittariin kertyi miljoona kilometriä alle neljässä vuodessa – ja matka jatkuu

Hänen lähisuvussaan oli alun perin vastustettu Volvon hankintaa, koska sukulaisissa oli vannoutuneita Ford-miehiä. O’Shean mukaan yksi syy miljoonan mailin ajamiseen Volvolla oli juuri se, että hän halusi hieman näpäyttää ruotsalaisajokin hankkimista vastustaneita sukulaisiaan.

Paikallinen Volvon West County -autoliike Missourissa ja Volvo Cars USA halusi kunnioittaa O’Shean huimaa ajomäärää antamalla hänelle palkinnoksi uuden Volvo S60 -auton. Uuden auton O’Shealle luovutti autokaupan mukaan sama mies, joka möi yli 30 vuotta sitten O’Shealle 740-mallin.

Fox 2:n uutisvideolla mainitaan, että uusi S60 on O’Shealle ”täysin ilmainen kaksi vuotta”. Kuvioon kerrotaan kuuluvan autoliikkeen täysi ylläpito huoltoineen ja vakuutuksineen.

Kuvassa vastaavanlainen Volvo S60, minkä Jim O’Shean kerrotaan saaneen.

Lue lisää: AL: Näiden kahden automallin moottorit ”kestävät loputtomiin” – Autovahinkokeskus ei saa kaupaksi millään

Volvo Car Finland Oy:n PR Manager Mia Pelttari ei tunne Jim O’Shean tapausta. Pelttari kuitenkin mainitsee, että Suomessakin on vuosien varrella liikkunut poikkeuksellisen paljon ajettuja Volvoja – hän muistelee kuulleensa ”miljoonan kilometrin kerhoon” päässeistä, vaikkei heti osaa kertoa jostain tietystä tapauksesta.

Vastaavaa uudella autolla palkitsemista kuin O’Shean tapauksessa Pelttarilla ei ollut tiedossa.

Lue lisää: Kauko on ajanut Hiluxillaan aivan poskettomat 839 000 kilometriä – moni on epäillyt, että asiassa täytyy olla jokin virhe

Lue lisää: Järvisten Toyotalla on ajettu lähes 1,3 miljoonaa kilometriä – auto päätyi perheeseen erikoisten yöllisten tapahtumien kautta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?