Käytetty sähköauto on nyt aiempaa kannattavampi tuoda ulkomailta – tuontitilastoissa tapahtunut jo selkeä hyppäys

Käytettyjen sähköautojen markkinoilla on huhtikuun alusta alkaen löytynyt jo autoja, joita on nyt mahdollista tuoda Suomeen ilman veroja.

Suomalaisten on mahdollista hyötyä myös muissa EU-maissa maksetuista sähköautotuista ostamalla tuet jo muualla saanut auto Suomeen.

8.4.2022 7:00

Tyypillisesti Suomeen tuotiin ennen juuri päättynyttä maaliskuuta karkeasti noin nelisensataa käytettyä täyssähköautoa kuussa.

Maaliskuussa vanhojen sähköautojen tuontimäärissä tapahtui kuitenkin raju hyppäys, kun Suomeen saapui kaikkiaan lähes 800 käytettyä täyssähköautoa.

Hyppy on merkittävä, sillä sähköautoja tuotiin näin ollen kuukausitasolla jo lähes yhtä paljon kuin käytettyjen tuontiykköspaikkaa perinteisesti pitäneitä vanhoja dieseleitä.

Lue lisää: Käytetyistä sähköautoista on nyt kova kysyntä – tunnetun kauppapaikan tarjonnassa jo neljänneksen kuoppa

Todennäköistä on, että käytettyjen sähköautojen maahantuonti kasvaa myös jatkossa.

Siitä pitävät huolen paitsi korkea bensiinin ja dieselin hinta, myös jatkuvasti kasvava Ruotsin ja Keski-Euroopan tarjonta.

Käytetyn täyssähköauton tuonnista on ollut myös auto- ja arvonlisäverojen osalta entistä kannattavampaa, sillä yli kuusi kuukautta vanhoista sähköautoista ei ole enää huhtikuun alun jälkeen käytännössä kannettu edes arvonlisäveroa.

Lue lisää: Suomeen on saapunut erä vietnamilaisia sähköautoja – katso kuvat

Tämä johtuu siitä, että autovero on poistunut huhtikuun ensimmäisestä päivästä lukien kaikista 1.10.2021 jälkeen käyttöön otetuista käytetyistä täyssähköautoista

Tätä vanhemmista tuontisähköautoista verot kuitenkin kannetaan edelleen entiseen tapaan.

Lue lisää: Samalla kun bensiini ja diesel kallistuvat, kasvaa kiinnostus sähköautoihin –  ”Tuulilasissa ei kauan tarvitse pitää hintalappua”

Maahantuotu auto lasketaan käytetyksi, kun sillä on ajettu 6 000 km ja se on ollut käytössä vähintään kuusi kuukautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?