Onko tässä nyt Suomen halvin uusi kuukausi­hintainen täyssähköauto? Yksityis­leasingilla 250 euroa/kk

Ruotsissa sähköauton on saanut kuukausihinnoiteltuna alleen jopa alle parilla sadalla kuussa.

Fiat 500e:n pikkuakkuinen malli on varustettu 24 kWh:n ajoakulla, jolla ajaa reilut satakunta kilometriä per lataus. Optimaalisissa kaupunkiajo-olosuhteissa ajoenergiaa saattaa riittää jopa kahteensataan kilometriin.

6.4.2022 7:00

Yksityisleasingin osuus erityisesti uusien sähköautojen myynnistä on kasvanut viime aikoina selvästi.

Lue lisää: Volvo rakensi tutun sähköauton ympärille uudet kuoret – ensitestissä C40 Recharge

Yksittäisistä sähköautomalleista leasingpankin räjäytti Suomessa viime kuun puolella Peugeot, jonka e-2008 -sähköautoa tarjottiin hetken aikaa kampanjahintaan 249 euroa kuukaudessa.

Peugeotin hinta oli kuluttajien mielestä mitä ilmeisimmin edullinen, sillä kyseinen useamman sata autoa käsittänyt tarjous myytiin loppuun jo ennen myyntikampanjan varsinaista virallista alkamista, mitä voi pitää autokaupan alalla melko harvinaisena kertatapauksena.

Lue lisää: Miksi Hyundai Konaa myydään Portugalissa aivan eri nimellä kuin Suomessa? Taustalta löytyy rivoksikin mielletty ruumiinosa

Tällä hetkellä Suomessa ei ole yleisesti saatavilla aivan edellä mainitun veroista täyssähköautotarjousta, mutta suunnilleen samalla kuukausihinnalla sähköauton kuitenkin saa, mikäli malliksi kelpuuttaa pikkuakkuisen Fiat 500e:n.

Sähkö-Fiatin neljän vuoden yksityisleasingsopimus maksaa tasan 250 euroa kuussa ja sisältää 45 000 kilometriä.

Lue lisää: Tässä ovat käytetyn, alle kymppitonnin hintaisen sähköauton ikävimmät ongelmat

Vertailun vuoksi Ruotsin tämän hetken halvin sähköautoa koskeva yksityisleasingtarjous on paikallisen Mazda-maahantuojan kampanja, jossa MX-30 -mallin voi pitkäaikaisvuokrata edullisimmillaan 2 495 kruunun eli hieman yli 240 euron kuukausihinnalla.

Lue lisää: Nissan lopettaa uusien polttomoottori­autojen kehitystyön – IS on testaamassa merkin uutta sähköautoa

Kaikkein halvin ruotsalainen sähköauton yksityisleasingkampanja kautta aikain on tiettävästi ollut kiinalaisen ”brittimerkki” MG:n tarjous, jossa MG ZS -sähköauton sai vajaalla 2 000 kruunulla eli alle 200 eurolla kuussa.

MG:n kampanja myytiin Suomen Peugeot-tapauksen tapaan nopeasti loppuun, ja MG ZS nousi sen myötä myös Ruotsin viime kesäkuun rekisteröidyimmäksi sähköautoksi.

Lue lisää: Koeajossa kovasti kehuttu sähköauto nyt nelivedolla: Kia EV6 GT-Line AWD:lla on ilo ajaa

Pitkäaikaisvuokrauksessa kannattaa joka tapauksessa ottaa tarkkaan selville, mitä auton leasing- tai muu hankintasopimus tarkalleen sisältää ja mitä ei – sekä millä aikataululla ja kustannuksilla vuokratusta autosta pääsee aikanaan myös eroon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?