Peugeotin tarjoussähköauto on revitty viikonlopun aikana liki käsistä – ”Kampanjan keskeyttämistä harkitaan”

Lyhyessä ajassa poikkeuksellisen kovaksi yltyneestä sähköautokysynnästä on aiemmin nauttinut muun muassa Seat.

Katumaasturikorisen Peugeot e-2008:n WLTP-toimintamatka on 340 kilometriä.

28.3.2022 11:18

Bensiinin ja dieselin hinnan nopea kallistuminen sekä uuden kuukausihintaisen sähköauton houkutus on nyt selkeä ilmiö.

Esimerkiksi Stockmann Hullut päivät -kampanjan piiriin kuuluva Peugeotin e-2008 -tarjous on myyty jo lähes loppuun, vaikka virallisesti auton kampanjahintainen myynti alkaa vasta keskiviikkona 30. maaliskuuta.

Lue lisää: Sähköautojen kohonnut vahinkoriski puhuttaa – yksi merkki erottuu

– Puhelin alkoi soida välittömästi, kun tarjous julkaistiin Stockmannin luettelossa viime torstaina. Ensimmäisen minuutin aikana meni heti neljä autoa ja menekki on ollut yli viikonlopun niin kovaa, että parhaillaan pohdimme mitä tämän kanssa tehdään ja miten autoja saadaan riittämään mahdollisimman monelle, kampanjasta vastaava Peugeot-maahantuoja Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle kertoo.

Auto-Bon Oy:n Stockmannin Hullut päivät -kampanjassa asiakkaille tarjotaan rajoitettua erää Peugeot e-2008 -autoa kuukausihintaan 249e/kk. Tarjous on voimassa 30.3.-6.4.

Lue lisää: Tässä ovat käytetyn, alle kymppitonnin hintaisen sähköauton ikävimmät ongelmat

– Koko liikenevä henkilöstö on nyt valjastettu kontaktoimaan kampanjan vuoksi yhteyttä ottaneita asiakkaita. Harkitsemme myös sitä, pitääkö myynti keskeyttää jossain vaiheessa kokonaan.

Aiemmin vastaavaan tapaan ”kuin kuumille kiville” on käynyt kaupaksi esimerkiksi erä Seatin Mii Electric -täyssähköautoja, joita myytiin vuonna 2019 uudeksi sähköautoksi varsin edulliseen 15 388,66 euron kappalehintaan.

Seatit loppuivat tuolloin kaupasta vain muutamissa päivissä ja asiakkaille jouduttiin sen jälkeen myymään ei-oota.

Lue lisää: Moottori-lehti: 31 eri sähköautoa testissä – näin pitkälle pääsee 25 minuutin latauksella

– Tässä on nyt ollut ajoitus todella kohdallaan. Bensiini ja diesel ovat kalliita eikä hinnanlaskua ole näköpiirissä. Peugeot mielletään myös vahvasti sähköiseksi automerkiksi, Vuolle summaa tilanteen.

IS:n tietojen mukaan kampanjan piirissä on kaikkiaan kolminumeroinen määrä uusia Peugeot-täyssähköautoja. Kampanjasopimuksen pituus on 12 kuukautta ja Ilman lisähintaa sallittu ajomäärä on rajoitettu 15 000 kilometriin vuodessa. Mahdollisesti yli menevät kilometrit maksavat 0,20 e/km.

Lue lisää: IS koeajoi uuden Citroën C4:n sähkölla ja bensalla – ei vaikeutta valita

Asiakkaan kannalta yksityisleasing tarkoittaa käytännössä auton pitkäaikaista vuokraamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?