Ensimmäiset Teslan Gigafactoryssa valmistetut Y-mallit uunista ulos – huima tuotanto­suunnitelma

Tesla luovuttaa tiistaina asiakkailleen ensimmäiset Model Y -autot, jotka on valmistettu Teslan viisi miljardia euroa maksaneella Grünheiden-tehtaalla.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz osallistuu tiistain seremoniaan Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin kanssa.

Musk oli toivonut, että tämänpäiväinen tapahtuma olisi voitu järjestää jo kahdeksan kuukautta sitten, mutta ympäristöjärjestöjen vastustus hidasti tehtaan valmistumista ja tuotannon aloitusta.

Teslan uunituore tehdas sijaitsee Berliinin itäpuolella. Gigafactory yhdistää useita tuotantoyksiköitä 300 hehtaarin tontilleen, jolloin tehtaan kokonaispinta-ala on yli 227 000 m².

Teslan suunnitelmissa on palkata Grünheideen 12 000 työntekijää. Amerikkalaisvalmistajan Saksan-jättitehtaasta ja sen vieressä sijaitsevasta akkutehtaasta tulee suurin työnantaja Brandenburgin osavaltiossa.

Täydellä kapasiteetilla Teslan ”supertehdas” tuottaa 500 000 sähköautoa vuodessa. Vertailun vuoksi: Teslan suurin kilpailija Volkswagen pystyi myymään maailmanlaajuisesti 450 000 sähköautoa vuonna 2021.

Toistaiseksi Volkswagenin sähköajoneuvojen markkinaosuus Euroopassa on 25 prosenttia. Tesla yltää vain 13 prosenttiin. Musk on varoittanut, että Teslan tuotannon kasvattaminen Saksassa kestää kauemmin kuin tehtaan rakentamiseen kuluneet kaksi vuotta.

Lue lisää: Onko tässä Teslan kampittaja? IS tutustui uuteen Fisker Ocean -malliin

Lue lisää: Miksi sähköauton vakuuttaminen maksaa niin paljon?

JPMorgan ennusti, että Grünheide valmistaisi noin 54 000 autoa vuonna 2022, mutta määrä kasvaisi 280 000 autoon vuonna 2023 ja 500 000 autoon vuoteen 2025 mennessä.

Volkswagen, joka on jo saanut tänä vuonna tilauksia 95 000 akkukäyttöisestä sähköautosta Euroopassa, suunnittelee uutta kahden miljardin euron sähköautotehtaan investointia Wolfsburgin-tehtaansa ja kuuden akkutehtaansa rinnalle eri puolille Eurooppaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?