Liettuaan kerätään parhaillaan Ukrainan armeijalle toimitettavia dieseleitä – tällaiset käytetyt autot kelpaavat nyt sotaan

Baltian autotarhoista haalitaan nyt rintamalle sopivia dieselajoneuvoja.

Luotettavat nelivetodieselit kelpaavat Ukrainan armeijalle nyt enemmän kuin hyvin.

Baltian autoala kokoaa parhaillaan suurta autolastia Ukrainaan, kertovat nyt useat liettualaismediat.

Autokauppiailta ja yksityishenkilöiltä hankittavat ja jo hankitut käytetyt lahjoitusautot tarkistetaan ja huolletaan Liettuassa, minkä jälkeen ne toimitetaan pikavauhdilla Puolan kautta Ukrainaan.

Lue lisää: Puolustusvoimien listalta löytyy kymmeniätuhansia suomalaisten omistamia siviiliautoja – nämä autot armeija veisi

Autoapua koordinoivasta Liettuan autotoimittajien yhdistyksestä kerrotaan Ilta-Sanomille, että Ukrainan armeija tarvitsee nyt erityisesti nelivetoisia maasto- ja pakettiautoja.

Edellä mainittujen lisäksi mukaan kelpuutetaan myös korkeampimaavaraiset dieselmoottoriset katumaasturit ja kaksivetoiset tavara-autot.

Lue lisää: Montako autoa puolustusvoimat pakko-ottaisi kansalaisilta jos sota syttyisi myös Suomessa?

Bensiiniautoja Ukrainan armeija ei kuitenkaan ota ulkomaalaislahjoituksina vastaan, sillä taistelukosketuksessa auton tankissa oleva bensiini voi syttyä palamaan räjähdyksenomaisesti.

Lisäksi bensiinin saatavuus tavallisten ukrainalaisten siviiliautoihin halutaan varmistaa kaikin ”vielä käytössä olevin tavoin”.

Lue lisää: Venäjän suurin autolehti: 35 000 henkilöä työllistävän Lada-tehtaan tuotanto romahtanut – Vain Nivaa pystytään enää valmistamaan itse

Ensimmäisen Liettuasta lähtevän autolastin on tarkoitus olla Ukrainan armeijan kenttäkäytössä jo lähipäivinä.

– Jos yhteydenottoja tulee, niin otamme toki autoja vastaan myös Suomesta, sanoo IS:lle ”Anna auto Ukrainaan” -kampanjan päällikkö, päätoimittaja Valdas Valiukevičius.

Mahdollisten lahjoitusautojen ei tarvitse Valiukevičiusin mukaan olla katsastettuja, mutta kylläkin ajokuntoisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?