Myös valtio harkitsee Teboil-boikottiin liittymistä – selvitys hallitukselle kello 17

Valtion ja kuntien yhteishankintayhtiö Hansel selvittää parhaillaan venäläisiin tuotteisiin kohdistuvia uusia pakotemahdollisuuksia. Listalla on muun muassa öljy-yhtiö Teboil.

Kuntien ja valtion autojen tankkaaminen Teboil-asemilla saattaa loppua, mikäli hallitus niin päättää. Parhaillaan asiasta laaditaan selvitystä, jonka pitäisi olla valmiina kello 17 mennessä.

28.2.2022 13:29

Valtiovarainministeriön ja Kuntaliiton yhteishankintayhtiö Hanselilta on pyydetty nopeaa selvitystä venäläisiin tuotteisiin liittyvistä pakotemahdollisuuksista, kertoo Hanselin toimitusjohtaja Anssi Pihkala.

– Meiltä on pyydetty tänään kello 17 mennessä selvitystä siitä, mikä on tilanne mahdollisten kohteiden osalta. Teemme selvityksen, jonka jälkeen jatkosta päättää valtioneuvosto.

Valtioneuvostoa tarkoittava kansankielinen termi on Suomen hallitus.

Onko pakoteselvityksessä mukana esimerkiksi venäläisen Lukoilin omistama Oy Teboil Ab?

– Kyllä on. Hanselilla on Teboilin kanssa useita voimassa olevia sopimuksia, jotka liittyvät esimerkiksi valtion ja kuntien ajoneuvojen tankkaamiseen jakeluasemilla sekä laivojen käyttämään raskaaseen polttoöljyyn. Niiden osalta käymme nyt läpi muun muassa sopimusteknisiä seikkoja.

Hanselin asiakkaita ovat muun muassa ministeriöt ja niiden alaiset virastot, kunnat, kuntayhtymät, sairaanhoitopiirit, Keva, kirkot ja seurakunnat sekä erilaiset julkisoikeudelliset laitokset kuten esimerkiksi Kela, Suomen Pankki ja Helsingin yliopisto.

Myös poliisin, tullin, rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien hankinnat tehdään pitkälti Hanselin kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?