Ensimmäinen sähköinen Rolls-Royce tulossa – valmistaja ilmoitti oleellisen lukeman

Rolls-Royce ei ole koskaan ollut auto, jonka kohdalla ensimmäiseksi tulisi mieleen pohtia ilmanvastuskertoimia. Nyt loistoautojen valmistaja ottaa itse asian puheeksi.

Spirit of Ecstasy -keulakoriste rekisteröitiin ensimmäisen kerran Rolls-Roycen immateriaaliomaisuudeksi 6. helmikuuta 1911.

7.2. 13:30

Tuleva täyssähköinen Spectre on Rolls-Roycen tähän mennessä aerodynaamisiin auto. Prototyypin ilmanvastuskerroin (cd) on vain 0,26. Se on saatu aikaan 830 tunnin suunnittelumallinnuksen ja tuulitunnelitestauksen tuloksena, valmistaja kertoo.

Ilmanvastuskerroin on yksi oleellisista tekijöistä, jotka vaikuttavat auton toimintamatkaan.

Spectre kerää vielä naamioituneena testikilometrejä.

Rolls-Roycen saavuttavan lukeman odotetaan vielä paranevan tänä vuonna toteutettavien testausten aikana. Vertailun vuoksi: sulavalinjaisen Mercedes-Benz EQS:n vastaava lukema on 0,20. Vielä testausvaiheessa olevan Spectren toimintamatkaa ja akkukokoa pitää vielä arvailla.

Spectre tulee markkinoille loppuvuodesta 2023. Sen keulaa koristaa uudelleen muotoiltu The Spirit of Ecstasy -ornamentti.

Lue lisää: Timantin mukaan nimetty Rolls-Roycen erikoisversio IS:n testissä: Omassa luokassaan!

Rolls-Royce on kertonut tuottavansa vain täyssähköautoja vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää: Rolls-Royce etsii Suomesta työharjoittelijoita – tarjolla opiskelua ja työtä loistoluokan luksusautojen parissa

Lue lisää: IS ajoi uudella Rolls-Royce Ghost EWB:llä: Hyperluksusta ja hävettävän äveriästä

Lue lisää: Venäläisiltä kysyttiin, kuinka paljon auton pitää maksaa, jotta sitä voi sanoa luksustuotteeksi – tällainen oli lopputulos

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?