Toyota jatkaa maailman suurimpana – osaselitys koronapandemiassa

Japanilaisen Toyotan ajoneuvojen myynti kasvoi 10,1 prosenttia viime vuonna, mikä tekee siitä samalla maailman suurimman autonvalmistajan toisena vuonna peräkkäin.

Toyota selvisi koronapandemiasta paremmin kuin kovin kilpailijansa Volkswagen.

28.1. 13:45

Näin Toyota piti edelleen saksalaisen Volkswagenin takanaan.

Toyotan mukaan vuonna 2021 se myi 10,5 miljoonaa ajoneuvoa, mukaan lukien Daihatsu Motorsin ja Hino Motorsin tytäryhtiöt.

Volkswagen-yhtymä kauppasi 8,9 miljoonaa autoa, mikä oli 5 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2020. Samalla viime vuosi oli myynniltään sen alhaisin kymmeneen vuoteen.

Autonvalmistajat ovat joutuneet leikkaamaan tuotantoaan, koska puolijohteiden puute koronaviruspandemian aikana katkaisi toimitusketjut ja lisäsi kilpailua avainkomponentista kulutuselektroniikkalaitteiden valmistajien kesken.

Toyota on kuitenkin selvinnyt pandemiasta paremmin kuin useimmat muut autonvalmistajat, koska sen kotimarkkina Japani ja osa Aasiasta ovat kärsineet vähemmän kuin Eurooppa.

Lue lisää: Toyota ohitti saksalaiset premiumit – ”Nyt näyttää, että merkkiuskollisuudessa on tapahtumassa muutoksia”

Lue lisää: Sähkölläkö Suomi nyt kuljettaa? – Ilta-Sanomien koeajossa Toyota Proace EV

Toyota, joka julkaisee kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa 9. helmikuuta, on sanonut, että se jää todennäköisesti alle 9 miljoonan ajoneuvon tuotantotavoitteen maaliskuun 31. päivänä päättyvänä liiketoimintavuonna COVID-19:ään liittyvien häiriöiden vuoksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?