Yksi iso muutos autoissa jatkaa kulkuaan, eikä ihme – ”Jos asiakas pohtii autonsa jälleenmyynti­arvon säilyvyyttä”

Automaattivaihteistojen suosio autonostajien keskuudessa on kasvanut jo vuosia. Kyse ei ole vain uusista autoista, vaan suuri käytettyjen autojen kauppaketju todistaa osaltaan kovaa kiinnostusta automaattilaatikoita kohtaan.

Uudessa Peugeot 308:ssa automaattilaatikon vaihteenvalitsinta markkeeraa pieni nysä keskikonsolissa.

28.1. 10:25

Kamuxin myymistä autoista jo vuosia automaattivaihteiset ajoneuvot ovat olleet selvässä kasvussa. Tällä hetkellä Kamuxilla kaikista myynnissä olevista autoista selvästi yli 70 prosenttia on automaatteja.

Manuaalivaihteisia ostavat lähinnä halvimpia ja pienimpiä autoja etsivät.

Ford Mondeon vaihteenvalitsin toissa vuosikymmeneltä.

Kamux Espoo Koskelon myyntipäällikkö Vili-Petteri Luoto toteaa, että suunta on jo pitkään ollut nähtävissä. Sitä todistaa muun muassa hiljattainen Audin päätös lopettaa manuaalivaihteisten autojen myymisen Suomessa.

– Automaattia halutaan selkeästi enemmän ja enemmän. Karkeasti voi sanoa, että yli 15 000 euroa maksavat autot halutaan yleensä automaatteina. Tämä näkyy myös tarjonnassa. Jos katsotaan kaikkia Kamuxilla tällä hetkellä myynnissä olevia autoa, niistä jo reilusti yli 70 prosenttia on automaatteja. Yli 15 000 euron hintaluokassa osuus on tätäkin suurempi, Luoto kertoo Kamuxin tiedotteessa.

Lue lisää: Yhä useampi valitsee automaatin: Mullistava uutuus osaa ennakoida tienmuodot ja jopa hidastetöyssyt

Luodon mukaan ostajat ovat myös hyvin tietoisia siitä, mitä haluavat. On kuitenkin yksi tilanne, missä myyntipäällikkö suosittelee suoraan automaattia manuaalivaihteiden ohi.

– Jos asiakas pohtii autonsa jälleenmyyntiarvon säilyvyyttä, niin suosittelen automaattia, sillä se pitää arvonsa huomattavasti manuaalivaihteista paremmin.

Luodon mukaan automaattivaihteistojen suosion kasvun syyksi muun muassa myös mahdollisuuden ajaa ajokortti pelkästään automaattivaihteilla.

Lue lisää: Manuaalivaihteiston suosio vähenee – Yle: Ajokortin saanut voi kohdata ongelmia

Lue lisää: Harva valitsee hiipuvan vaihteistoratkaisun

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?