Lamborghini: Täysin sähköinen nelipaikkainen malli tulossa

Italialainen superautomerkki Lamborghini aikoo tuoda markkinoille ensimmäisen täysin sähköisen mallinsa tämän vuosikymmenen lopussa, toimitusjohtaja Stephan Winkelmann sanoi aiemmin tällä viikolla.

27.1. 11:45

Lamborghini ja muut huippusuorituskykyisten urheiluautojen markkinoilla kilpailevat Ferrari, Aston Martin Lagonda ja McLaren pyrkivät ratkaisemaan sen, kuinka ne voivat säilyttää sähköautoissaan toimintamatkan menettämättä korkeaa suorituskykyä, joka on yksi korkean hinnoittelun kulmakivistä.

Lamborghinin ensimmäinen täyssähköinen malli on nelipaikkainen SUV-malli, jossa on viitteitä Grand Tourer (GT) -perinteeseen, firman tiedottaja sanoi.

Winkelmann tähdensi, että Lamborghini muuttaa koko mallistonsa, mukaan lukien Huracan- ja Aventador-urheiluautot sekä Urus-maastoautot, hybrideiksi kahdessa tai kolmessa vuodessa.

Lamborghinin kilpailija Ferrari on jo julkaissut kolme hybridimallia, ja se on luvannut saada täyssähköautonsa valmiiksi vuoteen 2025 mennessä.

Winkelmann sanoi, että tämän vuoden myyntimäärien odotetaan olevan viime vuoden tasoa, jolloin brändi toimitti 8 405 autoa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?