Jättiyrityksen johtaja löi pöytään km-lukeman, jolla sähköauto kompensoi syntejään

Autonvalmistaja Stellantisin toimitusjohtaja Carlos Tavares sanoo, että autojen sähköistys ei ole teollisuudenalan vaan poliitikkojen valitsema tie. Tavares korosti haastattelussa sähköauton hiilijalanjäljen suuruutta.

Stellantisin toimitusjohtaja Carlos Tavares ei pidä autoilun sähköistymistä ongelmattomana.

19.1. 15:40

Stellantisin toimitusjohtaja sanoo, että sähköajoneuvoihin siirtyminen ei ole ongelmatonta.

– Euroopan komission strategia polttomoottoreiden luopumisesta sähköautojen hyväksi on poliittinen valinta, johon liittyy ympäristöllisiä ja sosiaalisia riskejä, Stellantisin toimitusjohtaja Carlos Tavares sanoi eurooppalaisten sanomalehtien yhteishaastattelussa.

Fiat Chryslerin ja Peugeot’n valmistajan PSA Groupin yhdistämisen jälkeen Tavares on valmistellut noin 30 miljardin euron sähköistämissuunnitelman, joka avitti Stellantisin osakkeita yli 60 prosentin nousuun ensimmäisenä vuonna.

– On selvää, että sähköistys on poliitikkojen, ei teollisuuden valitsema teknologia, hän sanoi yhteishaastattelussa, johon osallistuivat Les Echos, Handelsblatt, Corriere della Sera ja El Mundo.

Tavares lisäsi, että on olemassa halvempia ja nopeampia tapoja vähentää hiilidioksidipäästöjä kuin siirtyminen sähköautoihin.

– Ottaen huomioon nykyiset energiamuodot Euroopassa sähköauton täytyy ajaa 70 000 kilometriä kompensoidakseen ajoakun valmistuksen hiilijalanjälkeä ja kuroakseen umpeen hintaeroa suhteessa pieneen hybridiautoon, joka maksaa puolet sähköautoon nähden, Tavares sanoi Automotive Newsin lainaamien lähteiden mukaan.

Lue lisää: Euroopan kaksi suurinta autonvalmistajaa raportoi valtavasta tuotannonlaskusta

Lue lisää: Fiat lopettaa bensiini- ja dieselautojen valmistamisen – aikatauluhaarukka jo lähivuosissa

Hän sanoi myös, että polttomoottoriajoneuvojen kielto Euroopassa vuoteen 2035 mennessä tarkoittaa, että autonvalmistajien on aloitettava tehtaidensa ja toimitusketjujen muuttaminen nopeasti. Stellantis julkistaa uuden, pitkän aikavälin strategiasuunnitelmansa 1. maaliskuuta.

Lue lisää: Legendaarinen amerikkalainen valmistaja kertoi askelmerkkinsä – hyvästit polttomoottoreille

Lue lisää: Miksi auton ilmoittama sähköinen ajomatka vaihtelee? Toni Niemisellä on kysymykseen hyvä selitys

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?