Asiantuntija korostaa tuulilasin puhdistamisen tärkeyttä – vältä kuitenkin temppua, joka pahimmillaan halkaisee lasin

Vaihtelevissa talvisäissä näkyvyydestä huolehtiminen korostuu liikenteessä. Yhtä tehokkaaksi kuviteltua temppua tuulilasin puhdistamisessa ei kannata tehdä, asiantuntija varoittaa.

Tuulilasin ja muiden ikkunoiden puhdistamiseen kannattaa varata pari minuuttia ennen matkantekoa.

Lumen ja jään poistamisen lisäksi kannattaa tarkkailla, onko tuulilasissa kiveniskemiä ja halkeamia. Vaurio tuulilasissa voi heijastaa valoa yllättävän tehokkaasti ja häiritä näin kuljettajan näkökenttää.

– Muistuttaisin edelleen kaikkia siitä, että kuuman veden kaatamista tuulilasille jään sulattamiseksi ei suositella koskaan. Rajut lämpötilanvaihtelut voivat halkaista tuulilasin – eritoten, jos jossain kohti lasia piilee jo valmiiksi iskemäkohta, Autoklinikan Vesa Mattila painottaa.

– Tuulilasia ei tulisi myöskään skrapata esimerkiksi parkkikiekolla, vaan käyttää ainoastaan tarkoitukseen tehtyjä sekä puhtaaksi todettuja skrapoja ja harjoja.

Lue lisää: Traficom on kieltänyt näiden nastarenkaiden myynnin uhkasakon uhalla

Lue lisää: Näin kiinalaisen sähköauton maahantuoja ohjeistaa sähköautoilemaan Suomen pakkasissa – ”pysäköi autosi siis lämpimään”

– Ikkunoiden raaputtelun lomassa on helppo unohtaa, että myös ajovalot ovat talvella tärkeät tarkastaa ja puhdistaa huolellisesti aina ennen liikkeelle lähtöä. Koska valot lämpenevät käytössä, niihin satava lumi voi sulaa ja sen jälkeen jäätyä kiinni umpioihin tiukastikin, joten pelkkä kevyt pyyhkäisy ei välttämättä aina riitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?