Nimet kasaan muutamassa päivässä – Autoilun elvytyspaketti -niminen kansalaisaloite etenee eduskuntaan

Eduskuntaan lähtevässä uudessa hinta-aloitteessa ei oteta lainkaan kantaa siihen, miten muutoksen viemät verotulot korvattaisiin tai mistä polttoaineiden hinnanalennus lopulta maksettaisiin.

Aloitteen mukaan valtion perimissä polttoaineveroissa on laskuvaraa. Bensiinin ja dieselin hinnat ovat nousseet viime aikoina sekä valtiollisista veropäätöksistä, sekoitevelvoitteen noususta ynnä valuuttakursseista ja maailmanmarkkinahinnoista johtuen.

Perussuomalaisen puolueen nuorisojärjestö Perussuomalainen Nuoriso käynnisti maanantaina 10.1.2021 nimienkeruun poliittiseen kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan kertaluontoista ”elvytyspakettia” autoilijoille.

Nyt kyseinen aloite on kerännyt läpimenoon tarvittavat 50 000 nimeä ja etenee näin eduskunnan käsittelyyn.

Lue lisää: 95E10-bensiinin hinta on ylittänyt jälleen kahden euron rajan

Käytännössä Perussuomalaisen Nuorison aloite koskee bensiinin ja dieselin valmisteverosta luopumista vuoden määräajaksi ja puolittamista vuoden 2021 tasoon.

Sitä, paljonko muutoksella olisi vaikutusta kuluttajahintoihin, ei aloitteessa ole laskettu.

Hämärän peittoon jää myös vähenevien polttoaineverotulojen vaikutus muuhun valtiontalouteen.

Sähkö- ja kaasuautoilijat eivät joka tapauksessa ”Autoilijoiden elvytyspaketin” läpimenosta juuri hyötyisi.

Lue lisää: Huoltoasema-alan kauppiaat esittävät nyt bensiinin ja dieselin verokokeilua – tällainen on aloitteessa ehdotettu prosentti

Kansalaisaloitteen perusteluissa vedotaan muun muassa Puolan tilanteeseen, jossa bensiinin ja dieselin verotusta on väliaikaisesti laskettu vastauksena kohonneisiin kuluttajahintoihin.

Eduskunnalla on nyt velvoite ottaa tämäkin aloite käsiteltäväksi, mutta käsittelyaikataulu, hyväksyminen ja mahdolliset muutokset aloitteeseen jäävät vielä eduskunnan harkittaviksi.

Lue lisää: Näin autoveron poisto bensiini- ja dieselautoilta vaikuttaisi polttoaineen hintaan

Polttoaine-netin mukaan tämän hetken halvinta bensiiniä voi tankata 1,798 euron ja dieseliä 1,629 euron litrahintaan.

Kaikkein kalleimmillaan 95E10-laatu maksaa nyt Suomessa 1,999 euroa, 98E5-laatu 2,089 euroa ja dieselöljy 1,858 euroa litralta.

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on nyt varsin keskimääräisellä eli 81 euron tasolla, kun tarkasteluun otetaan viimeisen 13 vuoden ajanjakso.

Ennätysjaksona eli vuosina 2011-2015 raakaöljybarreli maksoi noin 110 dollaria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?