Audi karsii mallistoaan Suomessa – samalla hyvästellään manuaalivaihteistot

Audi uudistaa mallistostrategiansa Suomessa. Osa myyntimalleista karsitaan hinnastosta. Samalla jätetään hyvästit manuaalivaihteisille autoille.

Audin malliston ensimmäiset uudelleen varustellut malliversiot ovat täyssähköiset Audi e-tron ja e-tron Sportback.

14.1.2022 15:30

Mallistouudistus tapahtuu vaiheittain. Saataville kolme uutta valmiiksi varusteltua varustelutasoa: Progress, Progress Plus ja Progress S line. Maahantuojan mukaan kaikissa varustelutasoissa on aikaisempaa enemmän vakiovarusteita, kun vertailukohtana on aikaisempi, samantasoinen varustelu.Ensimmäiset Audi-mallit on saatavilla uusilla varustelutasoilla tammikuusta alkaen.

Taustalla varustetasomuutoksiin on auton hankkimisen helpottaminen.

– Auton valinta ja ostaminen on nykyisin monimutkainen prosessi kaikkine voimalinjavaihtoehtoineen ja vakio- ja lisävarustevalintoineen. Haluamme yksinkertaisesti helpottaa auton valintaa ja ostamista tällä muutoksella, K-Auton Audista vastaava liiketoimintajohtaja Johanna Ali taustoittaa tiedotteessa muutosta.

Lue lisää: Käytetyn koeajo: Audin kaunein korimalli, mutta myyjä muistuttaa myös surullisen­kuuluisasta piirteestä

Osa aikaisemmin myynnissä olleista Audi-malleista poistuu Suomen maahantuontivalikoimasta vähäisen kysynnän takia.

Vastaisuudessa lähes kaikki Audi-mallit myydään polttomoottoriversioissa vähäpäästöisinä kevythybrideinä, ja lisäksi mallistoon kuuluu kattava valikoima ladattavia hybrideitä ja täyssähköautoja. Kaikki mallit ovat jatkossa aina automaattivaihteisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?