Audi karsii mallistoaan Suomessa – samalla hyvästellään manuaalivaihteistot - Autot - Ilta-Sanomat

Audi karsii mallistoaan Suomessa – samalla hyvästellään manuaalivaihteistot

Audi uudistaa mallistostrategiansa Suomessa. Osa myyntimalleista karsitaan hinnastosta. Samalla jätetään hyvästit manuaalivaihteisille autoille.

Audin malliston ensimmäiset uudelleen varustellut malliversiot ovat täyssähköiset Audi e-tron ja e-tron Sportback.

14.1. 15:30

Mallistouudistus tapahtuu vaiheittain. Saataville kolme uutta valmiiksi varusteltua varustelutasoa: Progress, Progress Plus ja Progress S line. Maahantuojan mukaan kaikissa varustelutasoissa on aikaisempaa enemmän vakiovarusteita, kun vertailukohtana on aikaisempi, samantasoinen varustelu.Ensimmäiset Audi-mallit on saatavilla uusilla varustelutasoilla tammikuusta alkaen.

Taustalla varustetasomuutoksiin on auton hankkimisen helpottaminen.

– Auton valinta ja ostaminen on nykyisin monimutkainen prosessi kaikkine voimalinjavaihtoehtoineen ja vakio- ja lisävarustevalintoineen. Haluamme yksinkertaisesti helpottaa auton valintaa ja ostamista tällä muutoksella, K-Auton Audista vastaava liiketoimintajohtaja Johanna Ali taustoittaa tiedotteessa muutosta.

Lue lisää: Käytetyn koeajo: Audin kaunein korimalli, mutta myyjä muistuttaa myös surullisen­kuuluisasta piirteestä

Osa aikaisemmin myynnissä olleista Audi-malleista poistuu Suomen maahantuontivalikoimasta vähäisen kysynnän takia.

Vastaisuudessa lähes kaikki Audi-mallit myydään polttomoottoriversioissa vähäpäästöisinä kevythybrideinä, ja lisäksi mallistoon kuuluu kattava valikoima ladattavia hybrideitä ja täyssähköautoja. Kaikki mallit ovat jatkossa aina automaattivaihteisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?