Länsiväylä: ABC-ketju on ryhtynyt avaamaan toimipaikkoja, joista ei saa enää lainkaan bensiiniä eikä dieseliä

Liikennepalvelupisteellä loistava ABC-tunnus ei tarkoita enää automaattisesti myös perinteisten fossiilisten nestepolttoaineiden tankkausmahdollisuutta.

Ketjujohtaja Hannu Houni kertoo Länsiväylälle uskovansa, että jatkossa vastaavia ratkaisuja nähdään yhä useammin, kun S-ryhmä perustaa ja uudistaa liikepaikkojaan. Kuvassa latauksessa Mercedes-Benz eSprinter.

10.1. 11:04

Espoon Jupperissa avataan pian ABC-liikennepalvelupiste, jossa ei voi tankata enää lainkaan bensiiniä eikä dieseliä, kertoo Espoon paikallisasioita seuraava Länsiväylä-lehti.

Uudella palvelupisteellä on tarjolla perinteisestä palvelupistemallista poiketen vain autopesu sekä neljä sähköautojen latausasemaa.

Fossiilisia nestepolttoaineita ei ole myynnissä.

Lue lisää: North European Oil Trade Oy ilmoittaa polttoainejakelijoiden siirtävän kaikki päästökaupasta aiheutuvat kulut suoraan bensiinin ja dieselin hintaan

S-ryhmän osuuskaupat rakennuttavat ABC-latausasemia parhaillaan koko Suomeen, osuuskauppojen hallinnoimien markettien, hotellien ja ABC-asemien yhteyteen.

Espoon Jupperissakin ABC-pesu ja ABC-lataus sijaitsevat samalla tontilla HOK-Elannon uuden Alepa-päivittäistavarakaupan kanssa.

Lue lisää: SAK haluaa bensiinin ja dieselin hintoja nostavan päästökaupan etenevän – ”päästöjen määrää vähentävä hintasignaali”

– Latausasemia otetaan käyttöön sitä mukaan, kun latauslaitteisiin saadaan asennettua kilowattituntihinnoitteluun vaadittavat energiamittarit. Tämän jälkeen latausasema on käytettävissä ABC-mobiililla, S-ryhmän sähköisen liikenteen päällikkö Olli Tervonen sanoo.

Sähköauton lataushinnoittelu tapahtuu ABC-asemilla osuuskauppakohtaisesti ja hinnat näkyvät mobiilisovelluksesta.

Lue lisää: 95E10-bensiinin hinta on ylittänyt jälleen kahden euron rajan

Kaikkiaan Suomessa on jo satoja yksittäisiä ABC-latauspaikkoja.

S-ryhmän osuuskaupat alkoivat rakentaa ABC-latausverkostoaan keväällä 2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?