95E10-bensiinin hinta on ylittänyt jälleen kahden euron rajan

Haamuraja meni tällä kertaa rikki SEO-ketjuun kuuluvilla asemilla.

Bensiinin hinta ehti jo hetkeksi laskea, mutta ennätyslukemat kolkuttelevat jälleen.

3.1.2022 12:01

Niin sanotun kansanbensiinin eli 95E10-polttoaineen hinta on hetken tauon jälkeen rikkonut jälleen eräänlaisena psykologisena rajana pidetyn kahden euron lasikaton.

Lue lisää: Ministeri Harakka on muuttanut arviotaan 95E10-bensiinin tulevasta hinnasta – korotus jopa 40 senttiä/litra

Tämän hetken ennätys- eli tasan 2,000 euron litrahintaa maksetaan Polttoaine.netin mukaan Utsjoen kahdella eri SEO-asemalla, minkä lisäksi ysiviitosen litrahinta on enää senttien päässä kahdesta eurosta jo kymmenillä polttoaineasemilla ympäri Suomen.

Kuluttajalle bensiinin kahta euroa hipova hinta tarkoittaa myös sitä, että yhä useammassa autossa tankattu täysi bensiinitankillinen maksaa jo yli sata euroa.

Lue lisää: Huoltoasema-alan kauppiaat esittävät nyt bensiinin ja dieselin verokokeilua – tällainen on aloitteessa ehdotettu prosentti

Halvimmillaan 95E10-bensiinilaatua saa nyt Pertunmaalla sijaitsevalta Nesteeltä, jossa varastoa myydään vielä pois alle 1,75 euron litrahinnalla.

Vertailun vuoksi voi todeta, että maan kallein bensiinilaatu eli 98E5 maksaa tällä hetkellä 1,799-2,040 euroa litralta.

Lue lisää: Tuore turvallisuusselvitys nostaa esiin uhkakuvan: Bensiinin ja dieselin hinnannousu voi herättää kansalaisissa vakavaa tyytymättömyyttä

Dieselin osalta sama ajankohtainen hintahaarukka on puolestaan 1,569-1,880 euroa litraa kohden.

Globalpetrolprices-sivuston mukaan Suomessa tankattiin tuoreimman eli joulukuun lopulta peräisin olevan tiedon mukaan maailman kuudenneksi kalleinta bensiiniä.

Lue lisää: Oletko kokeillut tätä kikkaa tankatessasi? Skoda-kuski ällistyi autoista löytyvästä yksityis­kohdasta

Dieselissä samainen sijoitus oli kahdeksas, sillä maailmanlaajuisissa tilastoissa mukaan ei lasketa muita kyseisen polttoaineen laatuun liittyviä lisäkustannuksia kuten esimerkiksi dieselautojen käyttövoimaveroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?