Nettiautosta vastaava päällikkö TM:lle: Käytettyjen sähkö­autojen kysyntä kasvaa nyt pystysuoraan

Tekniikan Maailma -lehti on selvittänyt tuoreessa numerossaan käytettyjen autojen markkinoita ja saanut tietoja myös Suomen suurinta käytettyjen autojen markkinapaikkaa työkseen analysoivalta liiketoimintapäälliköltä.

Edullisimmat käytetyt täyssähköautot ovat tyypillisesti Nissanin Leaf-malleja. Alle 15 000 euron hintaluokasta voi löytää myös muun muassa Renault Zoen, Seat Miin, Volkswagen e-Upin sekä jopa BMW i3:n.

29.12.2021 12:20

Kiinnostus käytettyjä täyssähköautoja kohtaan on noussut jo niin suureksi, että kysyntä on ylittänyt tarjonnan, kertoo Tekniikan Maailma -lehden haastattelema liiketoimintapäällikkö Erno Kalalahti.

Kalalahti on verkon ylivoimaisesti suosituimman käytettyjen autojen markkinapaikan eli Nettiauton taustayhtiö Nettixin liiketoimintapäällikkö.

Lue lisää: IS vastaa lukijan kysymykseen: "Missäs oikein tankkaat sähköauton, jos mitään latauspistettä ei ole!"

Markkinakärsijänä näyttäisivät olevan kiinnostuksen laskun osalta erityisesti bensiiniautot, joihin kohdistuvat haut ovat vähentyneet.

Maantiellä ja ylipäätään pitkän matkan taitossa sekä usein myös vetotehtävissä yhä järkeviä käytettyjä dieselautoja sen sijaan haetaan Nettiautosta suunnilleen entiseen tahtiin.

Lue lisää: Näin kaltoin kylmyys voi kohdella sähköauton akkua

– Samoin tässä näkyy bensiinin suosion lasku, kun diesel pitää pintaansa. Sähköautojen kysyntä kasvaa pystysuoraan; niiden kysyntä näyttää ylittävän tarjonnan, Kalalahti kommentoi tilastoja TM:lle.

Selvää kiinnostusnousua on hakumäärien suhteen havaittavissa myös hybridiautoissa.

Eniten Nettiautoon klikatuissa hakukriteereissä painottuu kuitenkin yhä auton merkki ja malli, ei käyttövoima.

Lue lisää: Sähköautoista tuli Tullille uusi ongelma – tullitarkastaja Ylelle: ”Pitää osata olla koskematta tiettyihin paikkoihin”

Suuren kiinnostuksen kohteeksi nousseiden käytettyjen sähköautojen hinnat alkavat noin 10 000 eurosta.

Aivan halvimmat käytetyt sähköautot ovat kuitenkin pieniakkuisia ja sopivat parhaiten lähinnä lyhyempien matkojen kerta-ajoihin.

Edullisella pieniakkuisellakin sähköautolla voi silti säästää polttoainekuluissa merkittävästi, mikäli kyseisenlaista ajoa on runsaasti ja autolle löytyy myös itselle sopiva vakituinen latauspaikka.

Lue lisää: Tältä näyttää nyt käytettyjen talvirenkaiden markkina – ”Sykli on uusien renkaiden kauppaa nopeampi”

Hinnan puolesta käytetystäkään sähköautosta ei silti ole vielä aivan kaikkien menopeliksi.

Esimerkiksi Autotuojat- ja teollisuuden tuoreimman laskelman mukaan keskimääräisen suomalaisen liikenteessä olevan käytetyn auton arvo on vain noin 6 800 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?