Ministeri Harakka on muuttanut arviotaan 95E10-bensiinin tulevasta hinnasta – korotus jopa 40 senttiä/litra

Kolmen eri ministeriön teettämän arvion mukaan bensiinin bio-osuuden nosto tulee korottamaan 95E10- ja 98E5 -polttoaineiden litrahintaa jopa 40 sentillä.

Kuvassa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd).

20.12.2021 11:29

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) on kertonut Liike Nytin kansanedustajan Harry Harkimon ”Hjallis – Lisää rahaa!” -ohjelmassa arvioivansa nyt bensiinin litrahinnan nousevan alle kymmenessä vuodessa jopa 40 sentillä.

Lue lisää: Suku­puoli­vaikutuksia arvioinut selvitys: Miehet aiheuttavat liikenteessä enemmän päästöjä kuin naiset

– Olen joutunut korjaamaan mielipidettäni siitä, onko niin, että fossiilisen bensan hinta voisi olla 10 vuoden päästä sama kuin nyt, se ei voi olla, se tulee nousemaan, Harakka myöntää haastattelussa.

Lue lisää: Ministeri Harakka kertoi, miksi tankkaajan pankkitilille ei nyt ilmesty A-Studiossa väläyteltyä rahaa

Harakan uusi 40 sentin arvio perustuu työ- ja elinkeinoministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön sekä ympäristöministeriön teettämään uunituoreeseen jakeluvelvoiteselvitykseen.

Lue lisää: Uusi tutkimus julki: Suomalaiset ovat valmiita maksamaan bensiinistä nyt keskimäärin 2,45-2,46 euroa litralta ennen kuin ajot alkavat loppua

Ministerin viittamaa ”aiempi mielipide” puolestaan liittyy toukokuuhun 2021, jolloin Harakka sanoi eduskunnassa, että litra ysiviitosta maksoi tuolloin saman kuin kymmenen vuotta aiemmin ”ja tulee maksamaan saman kymmenen vuoden kuluttuakin” eli vuonna 2031.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?