Näin täyssähköautoilijoita neuvotaan lähtemään joululiikenteeseen – lämpimiä vaatteita mukaan ja ”ensisijaisesti täydellä akulla” - Autot - Ilta-Sanomat

Näin täyssähköautoilijoita neuvotaan lähtemään joululiikenteeseen – lämpimiä vaatteita mukaan ja ”ensisijaisesti täydellä akulla”

Sähköautoilijat ry on koostanut vinkkilistan joulun meno- ja paluuliikenteeseen.

22.12.2021 12:15

Otsikolla ”Sähköautoilijan vinkit sujuvaan joululiikenteeseen” varustetussa Sähköautoilijat ry:n julkaisemassa koosteessa sähköautoilijoita kehotetaan lähtemään joululiikenteeseen ensisijaisesti täydellä akulla ja myös esilämmittämään auto ennen lähtöä.

Lue lisää: Sähköiset taksi- ja pakettiautot uhkaavat sekoittaa perus­henkilö­autojen lataamisen

Kun ajoakku on lämmin, sähköauto kuluttaa vähemmän ja myös lataa matkan varrella nopeammin.

Reitti ja reitin latauspaikat kannattaa lisäksi suunnitella vähänkin pidemmällä tai ylipäätään vieraille seuduille suuntautuvalla joulumatkalla huolellisesti ennakkoon ja ladata älypuhelimeen latauslaitekartat sekä sähköautolle tarkoitettu reittisuunnitteluohjelma.

Lue lisää: Sähköautoilijoiden kiirelähdöt latureilta aiheuttaneet jo toistakymmentä kallista onnettomuutta

Eri latausoperaattoreiden sovellusten ja ”tägien” osalta Sähköautoilijat antaa muistilistan Shell Recharge, Fortum Charge & Drive, Virta/Helen, K-lataus, ABC-lataus, Plugit ja Unified Chargers, mutta huomauttaa, että muitakin operaattoreita löytyy.

Ennen matkaan lähtöä on hyvä varmistaa myös tarvittavien latauskaapelien mukanaolo.

Lue lisää: Sähköauton latausasemasta oli jäljellä vain säpäleitä – poliisia täystuho ei kiinnostanut

Turvallisuuden osalta puhelimeen on hyvä asentaa myös 112-sovellus, joka osaa kertoa hätätilanteessa missä kohdassa korpea auto milloinkin on, minkä myötä myös mahdollinen apu tulee nopeammin perille.

Samoin puhelimeen kannattaa tallettaa vakuutusyhtiön tai muun palveluntarjoajan tiepalvelunumero.

Lue lisää: IS ajoi Espoosta Leville uudella sähköautolla – tällaisia riesoja yli 1 000 km:n matkan varrelle osui

Sähköautoilijat ry kehottaa varaamaan mukaan kaikille matkustajille lämmintä vaatetta, jolloin ”rengasrikon tai muun haverin sattuessa” autossa olijat selviävät tarvittaessa myös kylmässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?