Polestar-sähköauton tehoja voi kasvattaa netistä ladattavalla ohjelmanpätkällä – tässä hinta

Polestar on julkaissut suorituskykyä parantavan Performance-ohjelmistopäivityksen, joka on saatavissa Polestar 2 Long range Dual motor -malleihin Euroopan markkinoilla.

Polestar on Volvo-sukuinen uusi sähköautomerkki. Brändin tuoreimpia uutisia on auton urheiluominaisuuksia lisäävä noin tuhannen euron etäpäivitys.

12.12.2021 7:00

Volvo- ja moottoriurheilulähtöinen Polestar-sähköautomerkki hyödyntää suorituskykyä parantavaa osaamistaan nyt ensimmäistä kertaa omaa nimeä kantavassa sähköautossaan.

Käytännössä kyse on Polestar 2-mallin etäpäivitysmahdollisuudesta, jota on ensimmäisen viikon aikana ladattu autoihin jo yli 400 kertaa.

Lue lisää: Koeajo: Polestar 1 on autokaunokainen, jonka hankkiminen voi olla jo myöhäistä – toimintamatka sähköllä omaa luokkaansa

Päivitys tuo autoon 50 kW lisää tehoa ja 20 Nm vääntöä, eli yhteensä Polestar 2:ssa on tehoa muutoksen jälkeen tasan 350 kW (476 hv) ja vääntöä 680 Nm.

Lisäksi entistäkin herkempi kaasunvaste saa aikaan urheilullisemman ajokokemuksen.

Suoritusarvojen osalta auton kiihtyvyys nollasta 100 km/h:n tuntinopeuteen laskee 4,4 sekuntiin.

Lue lisää: Sähköautot ottivat vallan: Tässä ovat Vuoden Auto Suomessa 2022 -finalistit!

Paketin tarjoama lisäteho ja -vääntö ovat saatavilla 70 – 130 km/h nopeuksissa, minkä ansiosta erityisesti ohituskiihtyvyys on entistä rivakampaa.

Etäpäivitettynä Performance-Polestarin kiihdytys esimerkiksi 80 km/h nopeudesta 120 km/h nopeuteen vie 2,2 sekuntia, joka on puoli sekuntia aiempaa nopeammin.

Soveltuvan Polestar-mallin omistajat voivat ostaa päivityksen ohjelmistopäivityksenä, joka ladataan autoon etäyhteydellä OTA-päivityksenä (Over-the-Air).

Paketin hinta on noin tuhat euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?