Kiinalais­valmistajan vyörytys jatkuu: Tältä näyttää Suomeen saapuva Maxus Euniq 6 Grand SUV

Tavaratilaa 754 litraa, nopeahko lataus ja kaupunkiajossa toimintamatka jopa 465 kilometriä.

Tältä näyttää Maxus Euniq 6 Grand SUV. Uutuuden muotoilussa voi nähdä lainoja muutamastakin aasialaisesta kilpailijasta. Etuvetoisen kiinalaiskatumaasturin maavara on 19 senttimetriä.

Näillä ominaisuuksilla uusi täyssähköinen Maxus Euniq 6 Grand SUV kalastele tilaa tarvitsevia autoilijoita.

Lue lisää: Ensimmäinen Suomessa myytävä kiinalainen auto IS:n ensitestissä: Hinta on kohtuullisen houkuttava

Sähköautoja valmistava Maxus on aloittanut uutuutensa ennakkomyynnin Suomessa. Maxus Euniq 6 Grand SUV 4 735 millimetriä pitkä, 1 860 mm leveä ja korkeudeltaan 1 736 mm. Auton akseliväli on 2 760 mm. Avaruutta tuo lisää lasinen panoraamakatto.

Suuren, 754-litraisen tavaratilan lattiaa on mahdollista säätää eri korkeuksiin erilaisten kuljetustarpeiden mukaan.

Euniq 6 Grand SUV tarjoaa tehoa 177 hevosvoimaa ja vääntöä 310 newtonmetriä. Auto on arustettu 70 kWh:n ajoakustolla. Ajoakusto voidaan ladata 30 prosentin varaustasosta 80 prosentin varaustasoon 35 minuutissa.

Lue lisää: Ensimmäiset kiinalaiset taksiautot on otettu ajoon Suomessa – näin välitysfirman pomo perustelee hankintaa

Toimintamatka sähköllä on WLTP-syklin mukaisessa yhdistetyssä ajossa on enimmillään 345 kilometriä ja kaupunkiajossa jopa 465 kilometriä.

Vakiovarustelu on sisältää muun muassa Apple Carplayn, suuren kosketusnäytön, langattoman älypuhelimen latauksen, avaimettoman sisäänkäynnin ja käynnistyksen, nahkaverhoillut ja sähkösäätöiset istuimet sekä sähkötoimisen takaluukun.

Turvallisuusvarusteita sekä ajamista avustavia järjestelmiä ovat mukautuva vakionopeudensäädin, 360 asteen peruutuskamera, kaistavahti, katvealuevaroitin sekä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Nykytyyliin perässä ajavien ei tarvitse arvailla merkkiä.

Ensimmäiset Maxuksen uutuusautot saapuvat Suomeen vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa. Hinnat alkavat 47 375 eurosta.

Maxus on osa kiinalaista SAIC Motor -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista.

Lue lisää: Opettajaa opastettiin: Et voi ostaa kiinalaista autoa, ne ovat muovisia ja halpoja! – näin hän ajattelee nyt hankinnastaan

Uutuusmallin vakiovarustelu vaikuttaa monipuoliselta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?