Yli tuhat firmaa ilmoitti Veholle harkitsevansa vakavasti ripeää siirtymää sähköautoihin – suurin osa halusi töpselipakun

Kiinnostus kokeilla sähköistä ammattiautoilua yllätti maahantuojan.

Ilta-Sanomat kokeili täyssähköistä Mercedes-Benz eVito -pakettiautoa ensimmäisen kerran Saksassa vuonna 2018. Nyt sähköpakettiautot kiinnostavat myös suomalaisyrityksiä.

Mercedes-Benziä Suomeen tuova Veho on kysynyt syksyn aikana useissa eri kanavissa suomalaisyritysten halukkuutta kokeilla sähköauton soveltuvuutta yritystoimintaan.

Nyt Veho kertoo kaikkiaan jo yli 1 200 tahon ilmoittautuneen mukaan kokeiluun, jossa sähköautoja sovelletaan aitoon yritystoimintaan.

Lue lisää: Sähköauto ei jaksanut talvella niin pitkälle kuin ostaja väitti myyjän luvanneen – vaati hinnanalennusta

– Sähköautoista kiinnostuneiden yritysten lukumäärä oli järisyttävän suuri ja ylitti rajusti kaikki odotuksemme, kommentoi Vehon markkinointijohtaja Janne Hällfors.

Hällfors kertoo hämmentyneensä ennen muuta siitä, että suurin osa firmoista ilmoitti halukkuutensa liittyä testiryhmään jo ensimmäisen kampanjaviikon aikana.

– Tämä vahvisti käsitystämme siitä, että yhä useammalla yrityksellä sähkö on noussut aidosti varteenotettavaksi käyttövoimavaihtoehdoksi myös hyötyajoneuvoliikenteessä.

Lue lisää: Tässä ovat Kainuun ensimmäiset sähkötaksit – ”Akuston varaustaso näytti viittä prosenttia”

Käytännössä siirtymä sähköisiin henkilö- ja pakettiautoihin tarkoittaa Hällforsin mukaan yrityspuolella ensin päästöjen vähentämistä siellä missä niitä syntyy eniten suhteessa ajettuihin kilometreihin, eli syklisessä taajamaliikenteessä.

Hällfors kertoo, että kampanjan seuraavana vaiheena on antaa kaikkiaan 150 yritykselle kahden viikon ajaksi käyttöön täyssähköinen jakelu- tai tila-auto.

Kaikkiin kyseisiin koeajoautoihin on liitetty myös suomalaisen Driveco Oy:n energiankulutuksen seurantajärjestelmä, jonka avulla yritys voi suoraan verrata sähköauton energiakuluja polttomoottoriautoon, lataustiheyttä sekä eri reittivalintojen vaikutusta kulutukseen.

Lue lisää: Tällaisia ovat villit ajatukset tulevaisuuden pakettiautoista

– Yritykset toimivat eri toimialoilla yhden miehen asennusliikkeestä aina keskisuureen satoja henkilöitä työllistävään monialayritykseen saakka ja sijaitsevat kattavasti koko Suomen alueella. Tarjolla olevasta mallistosta suosituimmat mallit hakemuksissa olivat tavara-autot Mercedes-Benz eVito ja eSprinter. Kolmasosa yrityksistä kertoi pohtivansa täyssähköisen kookkaan tila-auton soveltuvuutta, Hällfors avaa vielä eniten kiinnostaneesta mallikirjosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?