Ensimmäiset kiinalaiset taksiautot on otettu ajoon Suomessa – näin välitysfirman pomo perustelee hankintaa

Fixutaxin brändin alla liikkuvat Maxus Euniq 5 Grand Wagonit kuuluvat Suomessa lajinsa ensimmäisiin.

Maxus-maahantuojan Heidi Nieminen sekä Delta Auto Oy:n myynnin liiketoimintajohtaja Teemu Hakala ja automyyjä Hannu Hannula (oik.) luovuttivat Fixutaksin ensimmäiset kiinalaisautot.

Ensimmäiset täysin kiinalaiset täyssähköautot on nyt otettu asiakasajoon, kertoo taksivälitysfirma Fixutaxi.

Yrityksen välityksessä oleva kalusto koostuu ennestään lähes 300 taksiautosta, joiden joukkoon on siis liittynyt ensimmäiset kolme Maxus Euniq 5 -tila-autoa.

Lue lisää: Ensimmäinen Suomessa myytävä kiinalainen auto IS:n ensitestissä – hinta on kohtuullisen houkuttava!

Vuonna 2011 lanseerattu Maxus on kiinalainen automerkki, jonka valmistama tila-auto Euniq 5 tarjoaa suuret sisätilat ja tavaratilan, tarvittaessa jopa seitsemän paikkaa sekä enimmillään yli 350 kilometrin toimintamatkan sähköllä.

– Fixutaxin taksit ovat vähäpäästöisiä ja haluamme olla tässä asiassa edelläkävijöitä. Tällä hetkellä ajokalustomme koostuu perinteisistä diesel- ja hybridiautoista, mutta täydennämme jatkuvasti taksikalustoamme sähköautoilla, Fixutaxia hallinnoivan Cabonline Finland Oy:n toimitusjohtaja Teemu Romppanen perustelee hankintaa.

Lue lisää: IS kokeili kiinalaisautoa –  keskittyy oleelliseen, mutta sisätilan lämmitysjärjestelmä on kyllä erikoinen

Käytännössä kyse on täyssähköauton tapauksessa myös uudesta bisnesmahdollisuudesta, sillä sähkötaksi voi tuottaa esimerkiksi lentokenttäkyytejä ajavalle kuljettajalle jo enemmän kuin vastaava polttomoottoritaksi.

– Helsinki-Vantaan lentokenttä ja Finavia suosivat sähköautoja, jotka pääsevät jonon ohi, Romppanen kertoo ja sanoo Maxus Euniq 5 Grand Wagonin osoittautuneen tähän mennessä kaikkiaan ”monipuoliseksi sähköiseksi taksiksi”.

Lue lisää: Kuka sormeili lainassa olleen pakettiauton tuulilasia? Sakarin näkökenttään ilmestyi eksoottinen viesti kaukaa Kiinasta

– Aiomme ilman muuta jatkaa keskusteluja uusien mallien hankkimisesta kalustoomme.

Kiinalainen Maxus-merkki on osa SAIC Motor -konsernia, joka on yksi Kiinan ja maailman suurimmista autonvalmistajista.

Ennestään Maxus-merkkisiä sähköautoja on ammattikäytössä muun muassa Norjassa (jossa posti hankki juuri 120 kappaletta Maxus-sähköpakettiautoja), Ruotsissa (Lassila&Tikanojalla 50 kpl) sekä Tanskassa (Bring-logistiikkayhtiöllä 20 kpl).

Lue lisää: Ensimmäiset kiinalaiset taksiautot on otettu ajoon Suomessa – näin välitysfirman pomo perustelee hankintaa

Maxuksen ohella osa muistakin Suomessa uutena myytävistä autoista kuten jotkin Tesla- ja Volvo-mallit valmistetaan niin ikään Kiinassa. Kiinalaisia brändejä kyseiset autot eivät kuitenkaan ole.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?