Volkswagen uudisti T-Rocin – samalla viehättävin malliversio poistuu maahantuonnista

Volkswagen T-Roc uudistuu maltillisesti neljän vuoden malli-iässä.

Nelivuotias Volkswagen T-Roc saa uudistuksessa muun muassa led-ajovalot, mutta muuten ulkoiset muutokset ovat vähäisiä.

21.11.2021 15:30

Ilsede, Saksa

Volkswagenin loppuvuoden julkistuksiin kuuluu upouuden Taigon ja Polon faceliftin ohella myös T-Roc-mallin tuoreuttaminen.

T-Roc lanseerattiin loppuvuonna 2017, joten neljän vuoden iässä aika onkin jo kypsä uudistukselle. Volkswagen itse pitää mallia menestystarinana, sillä T-Rocia on myyty maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta. Malli on ollut Suomessakin kohtalaisen suosittu.

Takaa katsoen uudistuksen voi havaita lievästi tummennetuista takavaloista.

Ulkoiset muutokset ovat vähäisiä. Ajovalot muuttuvat led-tekniikkaan perustuviksi, ja takavalot ovat nyt lievästi tummennetut. Pääosin T-Rocin uudistus kohdistuukin sisätiloihin, ja freesatun ilmeen lisäksi digitalisoituminen on tämän faceliftin keskiössä. Ohjaamosta tulee mittareita myöden digitaalinen, ja esimerkiksi tärkeä Travel Assist -ajoavustin sekä matriisiledivalot tulevat saataville lisävarusteina.

T-Rocin ohjaamo digitalisoituu, ja samalla sisustuksen materiaaleja on paranneltu laadukkaammiksi.

Valitettavana voidaan sen sijaan pitää kehitystä, jossa Volkswagen vähentää ohjaamon fyysisiä painikkeita minimiin, samalla kun erilaiset kosketusnäytöt ja liukukoskettimet valtaavat alaa. Ne eivät ikävä kyllä vielä yllä perinteisten käyttimien tai säätöpyörien helppokäyttöisyyden tasolle. Saako Volkswagen parannettua näitä ominaisuuksia T-Rocissa myöhemmin, jää nähtäväksi. Uuden MIB3-käyttöjärjestelmän myötä liitettävyysominaisuudet paranevat.

Lue lisää: Volkswagen esitteli uuden Taigo-pikkuauton – pari hämmästyttävää ominaisuutta

Suomen varustetasot ovat tutut Comfort, Style ja R-Line. Myös moottorivaihtoehdot pysyvät entisenlaisina, sillä niihin lukeutuvat kolme bensiini-TSI- ja kaksi diesel-TDI-varianttia. Kummallista on, ettei mitään sähköistymiseen viittaavaa ole vielä näköpiirissä. Sen sijaan ripeämpi, 300-hevosvoimainen ja nelivetoinen R-versio on myöhemmin luvassa.

Suomessa avomallinen T-Roc myi ilmeisen vähän, sillä se poistuu nyt tuontilistalta.

Harmillinen uutinen on, että maahantuoja karsii Suomen tuontiohjelmasta jatkossa Cabriolet-avoversion.

Lue lisää: Ensitestissä uusi Volkswagen Multivan –  hinta putosi yli 30 000 euroa!

Uudistuvan T-Rocin Suomen ennakkomyynti alkaa vielä tämän vuoden puolella, ja maahantuoja odottaa saavansa uutuuden maamme kamaralle ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lue lisää: Autojulkaisu pani pätevimmät katumaasturit järjestykseen – oletko samaa mieltä?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?