Toyota on myöntänyt valtavalle määrälle käytettyjä autoja takuun kaltaisen lisäturvan – sisältää myös tuontiautot ja muualla huolletut

Jujun sisältävä tempaus koskee kaikkia Suomessa liikkuvia alle 10 vuotta vanhoja ja alle 160 000 km ajettuja Toyota- ja Lexus-autoja.

Toyota tähtää uudella palvelullaan huoltotoimintansa kasvattamiseen. Relax-palvelu seuraa myös aina autoa, eli palvelu säilyy voimassa myös omistajan vaihtuessa

15.11.2021 15:26

Toyota Motor Europe kertoo julkaisseensa autoalalla melko erikoisen uuden turvapalvelun, jossa kaikille käytetyn Toyotan ja Lexuksen omistajille tarjotaan tehdastakuuseen verrattavissa olevaa turvaa aina auton kymmenenteen ikävuoteen tai 160 000 km:n mittarilukemaan asti.

Uusi turva alkaa automaattisesti uuden Toyotan tai Lexuksen tehdastakuun päättymisen jälkeen, mutta edellyttää auton huollattamista määräaikaisohjelman mukaisesti Toyota-verkoston toimipisteissä.

Lue lisää: Aukoton huoltohistoria oli reikiä täynnä – Mersun ostaja jäljitti oikeita tietoja Saksasta asti

Jujuna siis on, että Toyota Motor Europen myöntämä turva on voimassa niin kauan, kun Toyota-verkoston toimipiste huoltaa auton. Muilta osin turva on ilmainen, eikä siinä ole esimerkiksi vuosimaksua.

Palvelu ei kuitenkaan edellytä auton huoltamista Toyota-verkoston pisteissä ennen varsinaisen tehdastakuun päättymistä, minkä ohella uusi turva on voimassa kaikissa Euroopan tuontimalliston autoissa.

Lue lisää: Puuttuvalla huoltokirjalla kikkailu tuli kalliiksi turkulaiselle autokaupalle – Volvo-kaupasta yrittäjälle 34 000 euron lasku

Lisäksi turva on ulotettu kattamaan kaikki Euroopan Toyotat, sisältäen myös muiden kuin virallisten maahantuontikanavien kautta Suomeen tuodut autot.

Käytännössä Toyota Relax -nimiseksi kastettu turva annetaan automaattisesti aina auton määräaikaishuollon yhteydessä seuraavan huoltovälin pituiselle ajalle tai matkalle.

Lue lisää: Kolme autokauppiasta kommentoi vanhaa luksusautoa kovin sanoin: huollon hinta jopa 5 000 euroa laaki - "En kilju riemusta"

Viimeisen kerran turva annetaan sellaisen huoltotapahtuman yhteydessä, joka ei ole ylittänyt auton kymmentä ikävuotta tai 160 000 km ajomäärää.

Relax-turva kattaa suurelta osin auton tekniikan, pois lukien normaalit kulutusosat (kuten jarruosat, pyyhkijänsulat yms.) ja huolto-ohjelmaan kuuluvat huolto-osat (kuten öljyn- tai ilmansuodatin).

Suomen Toyota- ja Lexus-kanta koostuu yhteensä sadoista tuhansista autoista. Uuden palvelun piirissä olevien autojen määrä ei ole tiedossa, mutta luku lienee vähintään viisinumeroinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?