Sähköautot ottivat vallan: Tässä ovat Vuoden Auto Suomessa 2022 -finalistit!

Vuoden Auto Suomessa 2022 -titteliä lähti tavoittelemaan 27 ehdokasta, joista yli puolet oli sähköautoja. Nyt selvillä ovat finalistit.

Vuoden Auto Suomessa -valinnassa tärkeimpänä ominaisuutena on rahalle saatava vastine. Valinnan suorittavat Auto- ja liikennetoimittajat AuLi ry:n jäsenet.

Vuoden Auto Suomessa valitaan nyt jo kahdeksannen kerran.

Tänään julkistetun välivaiheen äänestystuloksen perusteella kilpailun finalistit ovat tänä vuonna aakkosjärjestyksessä Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Mercedes-Benz C-sarja, Peugeot 308, Polestar 2 ja Škoda Enyaq.

Lue lisää: Miltä tuntuu sarjansa halvin Mersu? Koeajossa uusi C 180 A Business

Näistä Hyundai, Kia, Polestar ja Škoda ovat saatavilla vain täyssähkömalleina.

Lue lisää: Ensimmäiset uuden ajan sähkö-Kiat ovat nyt maassa – näin eri alamallit eroavat toisistaan

Mercedes-Benz ja Peugeot puolestaan ovat tarjolla perinteisempien polttomoottoriversioiden ohella myös lataushybridivaihtoehtona ja Peugeotista on pian tulossa markkinoille myös täyssähköversio.

Lue lisää: Lista julki! Nämä mallit kilpailevat Vuoden Auto Suomessa 2022 -tittelistä

Tänä vuonna kaikki ehdokkaat saivat ääniä vähintään kahdelta tuomarilta.

Ylhäältä vasemmalta alkaen lueteltuina: Hyundai Ioniq 5, KIA EV6, Mercedes-Benz C-sarja, Peugeot 308, Polestar 2 ja Škoda Enyaq.

Moni äänestäjä totesi, että hyviä finalisteja olisi ollut paljon enemmän kuin kuusi. Niinpä jo finaaliin pääsyä voidaan pitää jo pienenä voittona.

Lue lisää: Ilta-Sanomat pääsi ensimmäisenä eurooppalaisena mediana yksimoottorisen Polestar 2:n rattiin

Vain parin äänen päähän finaalipaikasta jäivät ehdokkaiden ääripäät Dacia Sandero ja Mercedes-Benz EQS sekä Volkswagen ID.4.

Lue lisää: Tältä näyttää Enyaq Coupé – IS pääsi tutustumaan joulukuussa esiteltävään Škodan uutuuteen

Tänä vuonna mukana oli myös ensimmäisenä täysin kiinalaisena automerkkinä Maxus.

Kaikkiaan Vuoden Auto Suomessa 2022 -titteliä lähti tavoittelemaan 27 ehdokasta, joista yli puolet oli sähköautoja. Ensimmäinen äänestyskierros painotti selkeästi sähköautojen merkitystä uutuuksien joukossa, sillä kaikki finalistit ovat ladattavia tai sellaisena saatavilla.

Vuoden Auto Suomessa -valinnassa tärkeimpänä ominaisuutena pidetään rahalle saatavaa vastinetta, jonka jokainen ammattilaistuomari saa määrittää oman näkemyksensä mukaisesti.

Lue lisää: IS Ranskassa: Tältä näyttää ja tuntuu upouusi Peugeot 308 – luvassa myös pari yllätystä

Sen lisäksi äänestäjät painottavat erilaisia ominaisuuksia, kuten teknistä edistyksellisyyttä, tiloja, ajo-ominaisuuksia ja turvallisuutta.

Lue lisää: Tässä se on! Vuoden Auto Suomessa 2021 palkittiin gaalassa

Seuraavaksi finalisteista otetaan konkreettisesti mittaa Nummelan lentokentällä 24.11. järjestettävässä toisessa koeajopäivässä.

Sen jälkeen on aika miettiä, miten kukin äänioikeutettu tuomari jakaa toisella kierroksella käytettävissään olevat 15 ääntä.

Lue lisää: Näyttääkö jo paluulta tulevaisuuteen? IS:n koeajossa Hyundain upouusi Ioniq 5 -täyssähköauto

Kaikille ehdokkaille niitä ei tarvitse antaa, mutta yksi ehdokas on nostettava omassa pistejaossa voittajaksi.

Vuoden Auto Suomessa 2022 julkistetaan torstaina 16.12. kello 18.00 alkaen. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä IS-TV:ssä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?