Näin sähköautot käyvät nyt kaupaksi Suomen suurimpiin lukeutuvassa autoliikeketjussa

Sähköautot kiinnostavat ennennäkemättömästi.

Jarmo Rinta-Jouppi Oy kertoo, että sähköllä toimivien autojen myynti on nyt suurinta koko autoliikeketjun historiassa.

Muun muassa Suomen suurimpiin lukeutuvan autoliikeketju Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n myyntitilastojen mukaan hybridi- ja sähkökäyttöisten ajoneuvojen myynti on nyt vahvassa nousussa.

Esimerkkinä edellisestä: J. Rinta-Jouppi myi täyssähköautoja pelkästään vuoden 2021 toisella kvartaalilla jo yhtä paljon kuin edellisenä vuonna yhteensä.

Lue lisää: Yksi seikka nousee nyt ylitse kaiken muun, kun suomalainen päättää ostaa käytetyn auton

Lisäksi 2021 kolmannen neljänneksen myynti kasvoi jopa 193 prosenttia verrattuna edelliseen kvartaaliin.

Myös hybridiautojen myynti on ollut tämän vuoden jokaisella kolmella kvartaalilla kasvussa. Tammi-maaliskuulta kasvua huhti-kesäkuulle oli 28 prosenttia ja huhti-kesäkuulta kasvua heinä-syyskuulle jopa 42 prosenttia.

Lue lisää: Luvut kertovat nyt suuresta muutoksesta suomalaisessa autokaupassa – kasvu osin jopa kolminumeroisella uralla

– Ketjun hybridi- ja sähköautojen myyntilukuihin vaikuttaa mm. vuodenaika, varaston koko, saatavuus ja hinta. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että edellä mainitun segmentin myyntilukemat tulevat kasvamaan tulevaisuudessa meillä ja maailmalla, J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni kommentoi tulosta.

Hakunin mukaan sähköautokaupassa kiinnostavat nyt uutuudenviehätys ja uusien teknologioiden älykkäät ominaisuudet

– Sähköautoilun helppous, latausverkoston kasvu sekä käyttökustannukset tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Tulevina vuosina tullaan saamaan enemmän käytettyjä hybridi- ja sähköautoja myyntiin, joten tarjonta kasvaa.

Lue lisää: Vain yksi käytetyn auton varuste pärjää vakio­nopeus­säätimelle haluttavuudessa – ”Kertoo ennen kaikkea suomalaisesta sielunelämästä”

J. Rinta-Joupin asiakaskunnalle suunnatun kyselyn mukaan vastaajista jopa 33 prosenttia olisi kiinnostunut hankkimaan seuraavaksi ajoneuvokseen hybridi- tai sähköauton.

– Tulos on todella korkea, sillä perinteisimmistä käyttövoimista bensiini sai 36 ja diesel 24 prosentin kannatuksen.

Kyselyyn vastanneita oli yhteensä 2 591.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?