Sähköauton ilmainen lataaminen ABC-pisteissä loppuu – tällaisia ovat juuri paljastuneet hinnat

Osuuskaupat alkoivat rakentaa ABC-latausverkostoa keväällä 2021. Nyt palvelu on muuttunut maksulliseksi.

ABC-latausasemia rakennetaan parhaillaan koko Suomeen S-ryhmän markettien, hotellien ja ABC-huoltoasemien yhteyteen. Kuluvan vuoden loppuun mennessä tavoitteena on avata noin 50 ABC-latausasemaa, joissa on yhteensä satoja yksittäisiä latauspisteitä.

S-ryhmän keväällä lanseeraama ABC-lataus ehti olla maksutonta vajaan vuoden päivät, mutta nyt lataamisesta on tullut lähtökohtaisesti maksullista.

– ABC-latauksen hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa, S-ryhmän sähköisen liikenteen päällikkö Olli Tervonen sanoo.

Lue lisää: Paljonko sähköauton akusta on jäljellä 160 000 ajetun kilometrin jälkeen? Tämän verran takaa Volkswagen

Hinnoittelu tapahtuu S-ryhmässä osuuskauppakohtaisesti ja hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista.

Esimerkiksi HOK-Elannon määrittelemä hinta on nyt peruslataukselle 0,20 € /kWh ja suurteholataukselle 0,25 € /kWh.

Lue lisää: KL: Sähköauton lataushinta voi lipsauttaa burgerin väärään kurkkuun – 33 euroa minuutissa!

Osviittaa loppulaskusta saa, kun tietää, että täyssähköauto kuluttaa sadalla kilometrillä tyypillisesti 15-30 kilowattitunnin luokkaa.

Maksuvälineeksi S-ryhmän latauspisteillä käy ainoastaan maksukortin tiedot sisältävä ABC-mobiilisovellus, josta latauspiste valitaan numeroinnin perusteella.

ABC-latauksen maksutavaksi ei siis käy esimerkiksi pelkkä pankki- tai luottokortti, eikä latausta ei myöskään voi kuitata monien kilpailijoiden tapaan maksuun rfid-tagin sisältävällä fyysisellä maksuvälineellä kuten asiakkuusavaimenperällä tai -kortilla.

Lue lisää: Sähköautoilu lisääntyy nyt päivä päivältä – näin se näkyy latausasemilla

ABC-latauksesta saa kuitenkin bonusta ja lataaminen kerryttää S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

– Latausasemia otetaan käyttöön sitä mukaa, kun latauslaitteisiin saadaan asennettua kilowattituntihinnoitteluun vaadittavat energiamittarit. Tämän jälkeen latausasema on käytettävissä ABC-mobiililla, Tervonen kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?