Škoda pysäytti uusien autojen tuotannon – jopa loppuvuoden kestävä seisokki mahdollinen - Autot - Ilta-Sanomat

Škoda pysäytti uusien autojen tuotannon – jopa loppuvuoden kestävä seisokki mahdollinen

Autonvalmistaja Škoda sulki maanantaina tuotantolinjojaan. Ainakin kahden seuraavan viikon aikana uusien autojen tuotanto on seis.

Škoda-autoja seisoo Mladá Boleslavissa tehtaan ulkopuolella. Nyt myös uusien autojen tuotanto seisoo ainakin kaksi viikkoa.

18.10. 16:30

Monien muiden autonvalmistajien tavoin Škoda kärsii puolijohteiden ja muiden komponenttien maailmanlaajuisesta pulasta, Volkswagenin omistama yritys ilmoitti maanantaina.

Škoda haluaa viimeistellä 10 000 keskeneräistä autoa seisokin aikana. Škodan tiedotuksesta kerrottiin, että vain yksi tuotantolinja on käynnissä.

– Škoda Auto on kärsinyt kriittisten komponenttien suurimittaisesta puutteesta, mikä on pakottanut sen rajoittamaan tuotantoaan merkittävästi viime viikkoina, Škodan viestinnän edustaja Tomas Kotera sanoi.

Tšekin suurin viejä Škoda ilmoitti lokakuun 7. päivänä, että se "vähentää merkittävästi tai jopa pysäyttää" tuotannon 18. lokakuuta jopa vuoden loppuun saakka maailmanlaajuisen puolijohdepulan takia.

Lue lisää: GM kutsuu 73 000 sähköautoa tarkistuksiin paloriskin takia – ”Pysäköikää ulkotiloihin”

Tšekin autoteollisuuden liitto kertoi sunnuntaina, että tšekkiläiset autonvalmistajat tuottavat tänä vuonna neljännesmiljoona autoa vähemmän kuin alun perin ennakoitiin mikrosirupulan takia, mikä maksaa autoteollisuudelle 200 miljardia korunaa (noin 7,9 miljardia euroa).

Lue lisää: Ford jättää suuren kasvumarkkinan ja ottaa siipeensä miljarditappiot

Autoala on Tšekin talouden selkäranka, sillä se työllistää 180 000 työntekijää ja tuottaa neljänneksen teollisesta tuotannosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?