Uusi ilmiö: Tuulilasi-lehti osti käytetyn Golfin autoliikkeestä 12 900 eurolla – ajoi koko koronakesän ja myi pois hyvällä voitolla

Käytettyjen autojen hinnat ovat nousseet sekä tilastoissa että tosielämän yksittäistapauksissa. Ilmiön vahvistaa myös Tuulilasi-lehden tuore vaihtoautotapaus.

Käytettyjen menekki on nyt niin kovaa, että kysyntä näkyy myös osto- ja myyntihinnoissa. Kuvassa jutun automalli eli VW Golf Sportsvan.

14.10.2021 11:59

Autoalan kauppiaat ovat kertoneet pitkin vuotta, että käytetyissä menee nyt todella lujaa.

Viimeksi aiheesta uutisoitiin Ilta-Sanomissakin vain muutama päivä sitten, kun Autoliikeketju Jarmo Rinta-Jouppi Oy raportoi käytettyjen autojen keskimääräisten ostohintojen nousseen vain puolessa vuodessa jopa tuhansilla euroilla.

Samaa kovan menekin sekä nousevien hintojen tarinaa tukevat myös Autoalan tiedotuskeskuksen tilastot, joiden mukaan tammi-syyskuussa käytettyjä autoja myytiin Suomessa jo huimat 490 000 kappaletta.

Lue lisää: Käytetyt autot vaihtavat yhä vilkkaasti omistajaa – tässä tuoreimmat luvut

Yksittäisistä autoista kertovia luotettavia nousevien hintojen myyntitarinoita mediassa ei kuitenkaan ole juuri näkynyt – paitsi nyt tuoreessa 12/2021 Tuulilasi-lehdessä, joka kertoo myyneensä käyttötestissä olleen viisivuotiaan Volkswagen Golfin pois hyvällä voitolla.

”Tuulilasi osti huhtikuussa 2021 toimitukseen viisi vuotta vanhan, 59 000 kilometriä ajetun Volkswagen Golf Sportsvanin. Tiedättehän, sellaisen vähän kökkerön näköisen pienen tila-auton, jossa ei ole mitään trendikästä. Moottorina 1.2-litrainen pieni bensaturbo, hevosvoimia nihkeänpuoleiset 85. Manuaalivaihteisto, tummanharmaat tekstiiliverhoillut istuimet. Suorat kaupat tehtiin ison vaihtoautomyyjän hallissa hintaan 12 900 euroa”, lehti alustaa – ja kertoo nyt myyneensä saman auton puolen vuoden ja 11 tkm:n ajojen jälkeen hintaan 13 550 euroa.

Autoliikkeestä ostettu ja autoliikkeen aikanaan hinnoittelema tavallinen VW Golf meni siis kesän kilometrien jälkeen kaupaksi kalliimmalla kuin mitä se alkujaan oli lehdelle maksanut.

Tuulilasi kertoo vielä, että vanhan käyttötestiauton ostamisesta peräti kilpailtiin ja tilanne päättyi lopulta kiivaaseen huutokauppaan –  jonka voitti Golfin jälleenmyyntiin laittava autokauppias.

Käytännössä Tuulilasin Golfin lopulliselta ostajalta odotetaan siis autosta vielä 13 550 euroakin suurempaa hintaa.

Lue lisää: Tällainen on Tuulilasi-tapauksen Golf Sportsvan – Ilta-Sanomien ensitesti vuodelta 2014

Voittoa lehti teki osto- ja myyntihinnan erotuksesta laskien joka tapauksessa tasan 650 euroa.

Kuluja Golfista koitui lehdelle tavanomaisten polttoaine-, vakuutus- jne. maksujen ohella vain yhden 455 euron määräaikaishuollon verran, eikä korjauksia tarvinnut käyttötestin aikana suorittaa.

Lue lisää: Dieselautolla ajavien 18–24-vuotiaiden määrä on selvässä kasvussa, kertoo autoliikeketju Kamuxin tutkimus

Suomen automarkkinoita tiiviisti seuraava Tuulilasi-lehti epäilee Golfin hyvän myyntihinnan syyksi sitä, että suomalaisia kiinnostavia hyviä ja vähän ajettuja käytettyjä autoja on nyt tarjolla yksinkertaisesti aivan liian vähän.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?