Nelivetoisena myyty Mersu paljastui ihan muuksi – imatralainen Oleg sai vuoden väännön jälkeen haluamansa

IS kertoi viime helmikuussa imatralaisen Oleg Tihonovin epäonnisesta autokaupasta. Oleg uskoi ajavansa neliveto Mercedes Benziä, mutta autohuollossa saksalainen laatumerkki paljastukin takavetoiseksi.

Oleg Tihonov pääsi lopulta eroon runsas vuosi sitten hankkimastaan Mercedes Benz Vitosta..

Yli vuoden kestäneen taistelun jälkeen Oleg sai Mersu-kauppansa puretuksi. Turkulainen myyjäliike otti auton lopulta takaisin vähennettynä mm. käyttöhyödyllä.

– Nyt olen tyytyväinen!

– Tämä kesti vain niin pitkän aikaa. Helvetinmoinen ongelma on takanapäin, tuumaa 65-vuotias Oleg.

Lue lisää: Imatralla asuva mies osti Mercedes-Benzin nelivetoisena, mutta huollossa auto paljastui takavetoiseksi.

Lue lisää: Kuluttaja osti Mersun nelivetoisena – neljä kuukautta myöhemmin omistaja kurkkasi auton alle ja maailma romahti

Mersun Oleg palautti noin kuukausi sitten myyjälle. Hän olisi ottanut alleen samasta liikkeestä auton, jos vain olisi ollut oikeanalainen myynnissä.

Nelivetoisen Mersun Oleg halusi, koska uskoi, että sillä pääsevänsä talonsa pihaan lumessakin.

– Talo on korkealla mäellä ja auton on oltava vahva, jotta nousee sinne talvikelillä.

– Vaan ei Mersu noussutkaan, koska auto olikin takavetoinen. Ongelmia riitti koko talveksi, Oleg huokaa.

Turkulaisen autoliikkeen myynti-ilmoituksen mukaan Mercedes Benz on nelivetoinen, mikä ei pitänyt paikkaansa.

Hän maksoi Mersusta noin 30000  euroa ja ajoi sillä 8 000 kilometriä. Hän kertoo saaneensa kauppasummasta takaisin noin 25 000–26 000 euroa. Summaan hän on tyytyväinen.

Suomessa 24 vuotta asunut Oleg hankki jo alleen uuden käytetyn auton. Hän löysi lappeenrantalaisesta liikkeestä Volkswagen Golfin, jolla oli ajettu vajaat 100 000 kilometriä. Kahdeksan vuoden ikäinen nelivetoinen auto maksoi 14 000 euroa.

– Tämä on pienempi kuin Mersu, mutta juuri oikeanlainen ja uskon, että nousee heittämällä mäen ylös ja menee varmaan lumessakin, Oleg tuumaa.

Olegin hankkimaa Mercedes Benz Vitoa myytiin nelivetoisena. Myös Traficomin ajoneuvotiedoissa se todettiin nelivetoiseksi. Kun myyjä ei kertonut auton takavetoisuudesta, niin ei Olegkaan sitä voinut kauppaa tehdessään tietää.

– Minä luotin liikaa annettuihin tietoihin, vaikka pitäähän Traficomin tietoihin voida luottaa, Oleg kertoi helmikuussa IS:lle.

Hän yritti hakea ensin sopuratkaisua myyjäliikkeen kanssa, mutta vei asiansa myös kuluttajariitalautakuntaan. Oleg vaati kaupan purkamista.

Myyjäliike yritti loppuun saakka hakea sopua ja tarjosi 1 200 euron palautusta tai vaihtamista toiseen autoon. Kaupan purkuun liike ei suostunut.

Lautakunta antoi elokuun lopulla ratkaisun ja suositti kaupan purkamista, joka on nyt toteutettu. Lautakunta perusti ratkaisunsa mm. autoliikkeen virheelliseen myynti-ilmoitukseen, jossa kerrottiin Mersun olevan nelivetoinen, vaikka tosiasiassa se oli kaksivetoinen.

Neljä vetävää pyörää! Nyt Oleg Tihonov on tyytyväinen, kun voi hurauttaa mäellä seisovan talonsa pihaan nelivetoisella Volkswagen Golfillaan.

Myyjä ei oikaissut virheellistä tietoa ennen kaupantekoa. Autossa oli virhe kuluttajansuojalain perusteella. Lautakunta muistuttaa, että ostajalla ei ole velvollisuutta tarkistaa myyjän antamien tietojen todenmukaisuutta.

Lue lisää: Porsche-kuumeeseen sairastunut löysi unelmansa Belgiasta – auton saatuaan ostajalle valkeni mihin oli kätensä iskenyt

Lautakunnan mielestä virheellä oli suuri merkitys auton käyttökelpoisuuden kannalta. Myyjä ei korjannut virhettä kohtuullisessa ajassa. Olegilla oli siten oikeus kaupan purkamiseen. Käyttöhyödyksi lautakunta arvioi 0,30 euroa kilometriltä. Myyjän on hyvitettävä lisäksi myyntihinnasta korko runsaan vuoden ajalta.

Lue lisää: Tällainen on uuden ärhäkkään Volkswagenin perästä löytyvä murikka – auttaa mutka-ajossa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?