Vietnamilainen Teslan haastaja tähyää Eurooppaan – nyt myös Skandinavia mainittu - Autot - Ilta-Sanomat

Vietnamilainen Teslan haastaja tähyää Eurooppaan – nyt myös Skandinavia mainittu

Vietnamilainen autonvalmistaja VinFast saattaa laajentaa Euroopan-valloitushankkeitaan.

Työntekijät tarkastelevat vasta valmistunutta VinFastin autoa Hai Phongissa Vietnamissa.

27.9. 11:52

Aiemmin VinFast on kertonut tuovansa autonsa ensi vuonna Saksan, Ranskan ja Hollannin markkinoille.

VinFastin myyntijohtaja Emiel Hendriksen sanoi viime viikolla Torinossa, että yritys tähtää Euroopassa myös Italian, Sveitsin, Itävallan ja Skandinavian markkinoille. Skandinaviaan lasketaan Tanska, Norja ja Ruotsi, mutta joskus myös Suomi.

– Harkitsemme lanseerauksia kyseisissä maissa vuodelle 2023, Hendriksen sanoi.

VinFast debytoi Euroopassa ensi vuonna kahdella täyssähköisellä katumaasturillaan, keskikokoisella VF e35:lla ja seitsemänpaikkaisella VF e36:lla. Kummankin muodot ovat italialaisen Pininfarinan käsialaa. Uutuudet saapuvat kauppoihin Vietnamissa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa ensi vuoden puolivälissä. Mallit julkistetaan vielä tämän vuoden lopussa.

Lue lisää: Uuden vietnamilaisen automerkin takana on valtava kiinteistökonserni – omistaa mm. 461-metrisen pilvenpiirtäjän

VinFast on osa Vietnamin suurimpaa yritysryhmittymää Vingroupia. VinFastia on ainakin puolivakavasti markkinoitu Vietnamin vastaukseksi yhdysvaltalaiselle Teslalle.

VinFastista tuli Vietnamin ensimmäinen täysin kotimainen autonvalmistaja, kun sen ensimmäiset, omalla tunnuksellaan rakennetut bensiinikäyttöiset mallit ajoivat kaduille vuonna 2019.

VinFast myi viime vuonna noin 30 000 autoa kotimaassaan. Ensi vuonna yhtiö tähtää 15 000 sähköauton myyntiin. Euroopan osalta yhtiö ei esittänyt ennustettaan.

Lue Lisää: VinFast palkittiin – ”tähti on syttynyt”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?