Hallitus on antanut eduskunnalle ”sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuutta” koskevan lakiesityksen

Uusi laki ei sinänsä velvoita tietullien käyttöönottoon Suomessa.

Uusi direktiivi koskee pääasiassa sähköisten tietullien teknistä yhteentoimivuutta. Kuvassa poikkeuksellista ruuhkaa Tampereella.

3.9.2021 12:00

Eduskunnalle juuri annetulla lakiesityksellä aiotaan panna täytäntöön Euroopan parlamentin ja neuvoston uusi direktiivi, joka koskee sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuutta ja laiminlyötyihin tiemaksuihin liittyvää tiedonvaihtoa.

Lue lisää: Tuleville tiemaksuille tarjolla neljä eri nimi­vaihtoehtoa – yritetäänkö kansalais­vastustusta taklata termikikkailulla?

Hallituksen esitysluonnos oli lausuntokierroksella 12.5.–11.6.2021.

Suurin osa lausunnonantajista kannatti esitysluonnosta.

Lue lisää: Sähköiset tiemaksujärjestelmät etenevät – ministeriö lähettänyt äsken uuden EU-tietullilain lausunnoille

Ministeriö korostaa, että nyt lausunnoille lähtenyt lakiluonnos sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuudesta ei ole sama asia kuin parhaillaan työn alla oleva ns. ruuhkamaksulaki, jonka valmistelusta vastaa valtiovarainministeriö.

Lue lisää: Selvitys esittää tiemaksujen perimistä mikroaalloilla – HSL: ”Lähes 100 prosentin tunnistusvarmuus”

Ruuhkamaksun ohella suomalaisten tienkäyttömaksujen nimissä ovat vilahdelleet muun muassa termit tiemaksu, kilometrimaksu, päästömaksu sekä ympäristömaksu.

Hallituksen ruuhkamaksuesitystä vastaan kerätään parhaillaan myös ”Stop ruuhkamaksuille!” -nimistä kansalaisaloitetta, jonka on allekirjoittanut nyt reilut 32 000 henkilöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?