Dacialta uusi automalli – nimikin selvisi tänään

Ranskalainen autonvalmistaja Renault esittelee syyskuussa uuden perheauton Dacia-tuotemerkillään. Tänään paljastui uutuuden nimi.

Dacian uutuusmallia piilotellaan vielä, vaikka nimi julkaistiin jo maanantaina. Englanninkielinen sana Jogger tarkoittaa hölkkääjää ja juoksijaa. Jogging-sana on käytössä myös ranskan kielessä.

30.8.2021 16:12

SeitsemänpaikkaiseLLA uutuusmallilla korvataan kolme nykyistä mallia osana toimitusjohtaja Luca De Meon pyrkimystä trimmata yrityksen mallistoa ja keskittyä kannattaviin ajoneuvoihin.

”Halpismerkki” Dacian uutuus on nimeltään Jogger. Se esitellään yleisölle syyskuun alussa IAA Motor Show -tapahtumassa Saksan Münchenissä.

Lue lisää: Markkinoiden halvin automalli ylti kärkeen luotettavuudessa –  "Ei yhtään vikaa vuoden aikana"

Jogger korvaa tuotannosta poistuneen Loganin samoin kuin Dokkerin ja Lodgyn. Joggerin hinnasta valmistaja ei vielä antanut minkäänlaisia viitteitä.

De Meo pyrkii elvyttämään tappiollista Renault’n taloutta muun muassa kustannussäästöillä ja työpaikkojen vähentämisillä.

Lue lisää: Edullisista autoistaan tunnettu Dacia uusi logonsa – parempi kuin vanha?

Dacia on alun perin romanialainen yritys, jonka Renault osti vuonna 1999. Dacian menekkituotteita ovat muun muassa Sandero ja Duster.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?