GM kutsuu 73 000 sähköautoa tarkistuksiin paloriskin takia – ”Pysäköikää ulkotiloihin” - Autot - Ilta-Sanomat

GM kutsuu 73 000 sähköautoa tarkistuksiin paloriskin takia – ”Pysäköikää ulkotiloihin”

Autonvalmistaja General Motors (GM) kertoi viikonloppuna kutsuvansa 73 000 Chevrolet Bolt -sähköautoa tarkistuksiin akustoista johtuvien paloriskien takia.

Chevrolet Boltin akkuongelmat maksavat valmistajalleen valtavasti.

23.8.2021 12:00

Samalla GM keskeyttää mallin myynnin. Toimien hinnaksi GM ilmoittaa noin miljardi dollaria eli yli 850 miljoonaa euroa.

Yhdysvaltain suurin autonvalmistaja kertoi vaihtavansa Chevrolet Bolt -mallien vialliset akkumoduulit. GM ilmoitti myös, että se hakee korvauksia akkutoimittajaltaan LG:ltä.

GM ilmoitti aiemmin, että edelliset Boltia koskeneet takaisinkutsut maksoivat noin 800 miljoonaa dollaria (680 miljoonaa euroa). Tuore miljardin dollarin menoerä tulee sen päälle.

Suurisuuntainen takaisinkutsu osuu samaan aikaan, kun GM pyrkii voimallisesti nostamaan sähköautojensa myyntimääriä.

Lue lisää: Volkswagenin sähköauto paloi poroksi – nainen pelasti lapsen viime hetkellä

Heinäkuussa GM kertoi 69 000 Chevrolet Boltin takaisinkutsusta sen jälkeen, kun uutiset levisivät kahdesta tulipalosta. GM kertoi myöhemmin heinäkuussa kaikkiaan yhdeksästä vahvistetusta, Boltia koskeneesta palosta.

Tuolloin Yhdysvaltain liittovaltion liikenneturvallisuusvirasto NHTSA kehotti Boltin omistajia pysäköimään autonsa ulkotiloihin ja pois kotitalojen läheisyydestä ladattaessa.

GM on kertonut, että harvoissa tapauksissa GM:lle toimitetuissa ajoakuissa voi olla kaksi valmistusvirhettä (repeytynyt anodiliuska ja vioittunut separaattori) samassa akkukennossa, mikä lisää tulipalon vaaraa.

Reuters ei tavoittanut LG:n edustajia kommentoimaan GM:n lausuntoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?