Täyssähköautoja ensi­rekisteröidään jo enemmän kuin dieselautoja

Täyssähköautojen ensirekisteröinnit ovat lähes 20-kertaistuneet kolmessa vuodessa.

Jaguar I-Pace EV 400 AWD täyssähköauto ja hybridejä myynnissä autoliikkeessä Espoossa.

2.8.2021 16:47

Täyssähköhenkilöautoja ensirekisteröidään Suomessa jo enemmän kuin dieselautoja, käy ilmi Autoalan Tiedotuskeskuksen tilastoista.

Täyssähköhenkilöautojen rekisteröintimäärä ohitti dieselit ensi kertaa viime toukokuussa, ja kehitys on jatkunut samanlaisena sen jälkeen.

Heinäkuussa Suomessa ensirekisteröitiin 750 täyssähköautoa, kun dieselkäyttöisten henkilöautojen määrä jäi 644:ään.

Kaiken kaikkiaan heinäkuussa ensirekisteröitiin 7 481 uutta henkilöautoa. Yleisin käyttövoima uusissa henkilöautoissa on edelleen bensiini, sillä ensirekisteröidyistä henkilöautoista vajaa kolmannes oli kokonaan bensiinikäyttöisiä. Lähes yhtä paljon rekisteröitiin ei-ladattavia bensiinihybridejä.

Ladattavia bensiinihybridejä myytiin heinäkuussa kolmanneksi eniten. Vajaa viidesosa ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli ladattavia bensiinihybridejä.

Dieselkäyttöisten uusien henkilöautojen myynti on pudonnut tasaisesti jo pitkään, sillä esimerkiksi heinäkuussa 2018 niitä ensirekisteröitiin yli 2  000 kappaletta eli yli kolminkertainen määrä tämänvuotiseen verrattuna.

Täyssähköautojen ensirekisteröinnit ovat samaan aikaan lähes 20-kertaistuneet, sillä heinäkuussa 2018 niitä rekisteröitiin vain 38 kappaletta.

Pienimpiä automalleja ei enää tehdä dieselkäyttöisinä

Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtajan Tero Kallion mukaan dieselkäyttöisten henkilöautojen myynnin lasku johtuu muun muassa siitä, että pienimpiä automalleja ei enää tehdä dieselkäyttöisinä, koska niihin ei vaadittavia päästöpuhdistuslaitteistoja kannata enää asentaa.

Dieselautot eivät tule Kallion mukaan kuitenkaan häviämään Suomen teiltä vielä pitkään aikaan, sillä esimerkiksi ulkomailta tuotujen käytettyjen autojen voimanlähteissä diesel on edelleen ykkönen.

–  Haja-asutusalueilla asuvien ja siellä paljon ajavien keskuudessa diesel on edelleen suosittu vaihtoehto, sillä sen tankkaaminen on niin paljon nopeampaa sähköauton lataamiseen verrattuna, Kallio sanoi STT:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?