Tässä ovat Kainuun ensimmäiset sähkötaksit – ”Akuston varaustaso näytti viittä prosenttia”

Kainuun ensimmäisten täyssähköautojen asemapaikka on Kajaani.

Täyssähköautotaksit ovat herättäneet Kainuussa runsaasti kysymyksiä. Kia e-Niron luvattu toimintamatka sähköllä on jopa 454 kilometriä.

30.7.2021 12:18

Taksi- ja linja-autoliikennettä Kainuussa harjoittava Kajaanin Tila-Autot Oy hankki viime vuoden lopulla käyttöönsä kolme Kia e-Niro 64 kWh -täyssähköautoa.

Nyt autot ovat siis olleet liikenteessä jo sen verran aikaa, että päällimmäiset reaktiot ovat selvät.

– Ihmiset ovat olleet autojen suhteen todella uteliaita. Perinteinen sääkeskustelu jää pois, kun asiakkaat ovat nousseet kyytiin. Keskustelu kääntyy heti sähköön ja autojen toimintamatkaan, kertoo Kajaanin Tila-Autot Oy:n toimitusjohtaja Jouni Haataja.

Lue lisää: Nousukausi alkaa jo näkyä taksialalla – koronan sotkemassa kuljetusbisneksessä tarvitaan taas lisää kuljettajia

Kainuun nälkämailla matkat ovat usein pitkiä, mutta Haatajan mukaan sähköauto on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi myös talvella.

– Ajoimme viime marraskuussa asiakkaan Kajaanin lentoasemalta Oulun lentoasemalle. Kuljettaja ajoi auton Oulusta takaisin Kajaaniin lataamatta sitä matkalla. Matkaa tuli yhteensä noin 380 kilometriä ja akuston varaustaso näytti viittä prosenttia. Koska meidän autot ovat koko maakunnan ensimmäiset täyssähköautot taksikäytössä, alueen kunnat ovat olleet kiinnostuneita kokemuksistamme, Haataja kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?