Mercedes-Benz sähköistyy voimakkaasti 2020-luvulla – sähköautot muuttuvat valtavirraksi - Autot - Ilta-Sanomat

Tässä ovat nyt Mercedes-Benzin bensiini- ja dieselautoja koskevat uudet suunnitelmat – näin polttomoottorit aiotaan ajaa EU-alueella loppuun

Autoilun pioneerimerkki siirtyy nyt voimakkaasti kohti täyssähköisiä voimalinjoja. Nykyinen polttomoottoritekniikka aiotaan kuitenkin hyödyntää niin sanotusti viimeiseen saakka ja siellä missä se tulee yhä olemaan mahdollista.

Mercedes-Benzin täysin uusi C-sarja pitää yhä sisällään koko joukon bensiini- ja dieselmoottoreita. EU-alueella polttomoottorit siirtyvät kuitenkin myös Mersuissa historiaan, askel kerrallaan.

28.7. 7:15

Mercedes-Benzin kaikki uudet ajoneuvoarkkitehtuurit ovat vuodesta 2025 eteenpäin ainoastaan sähköisiä, kertoo tähdestään tunnettua saksalaismerkkiä valmistava Daimler.

Lue lisää: Vaikutusvaltainen europarla­mentaarikko HS:lle: Laaja yksimielisyys, että 2035 oikea hetki lopettaa uusien polttomoottori­autojen myynti

Daimlerin tavoitteena on, että Mercedes-Benz on valmis valmistamaan ainoastaan sähköautoja vuosikymmenen lopussa niillä markkinoilla, joilla tarve niin sanotusti sitä vaatii.

Jo nyt on selvää, että EU ja sen mukana myös Suomi on yksi näistä alueista.

Eräs maailman merkittävimmistä autoyrityksistä eli Mercedes-Benziä valmistava Daimler, on siirtymässä 2020-luvulla otikentällään Euroopassa pelkästään sähköautokantaan. Yrityksen tulevaisuus on sen oman määritelmän mukaan ”päästötön ja ohjelmistopohjainen”.

Vuoteen 2022 mennessä eli aivan nurkan takana on siis tilanne, jossa Mercedes-Benzillä on akkukäyttöiset sähköautot tarjolla kaikilla henkilöautosegmenteillään.

Siitä jo muutaman vuoden kuluttua eli vuodesta 2025 lähtien Mercedeksen kaikki uusina lanseerattavat ajoneuvorakenteet ovatkin sitten ainoastaan sähkökäyttöisiä.

Käytännössä yhtiö tuo tuolloin markkinoille kolme kokonaan uutta ja skaalautuvaa täyssähköistä perusrakennetta joihin perustuvia yksittäisiä automalleja on siis luvassa huomattava määrä.

Lue lisää: Sähköautoilijat ry vaatii hallitukselta EU-tavoitteita kireämpää politiikkaa – ”Hankintatuen tasoa on korotettava merkittävästi”

Myös polttomoottoritekniikkaa tullaan näkemään uusissa Mersuissa vielä kauan, sillä Daimler kertoo aikovansa ajaa nykyisten uusimpien tekniikoiden elinkaaren mahdollisimman pitkälle, aina kunkin alateknologian aikanaan koittavaan loppuvaiheeseen asti.

Tämä johtuu siitä, että Mercedes-Benz pyrkii ennen kaikkea hallitsemaan nopeutettua sähköistymistään pitäen samalla kiinni kannattavuustavoitteistaan.

Yhteensä Daimlerin investoinnit akkukäyttöisiin sähköajoneuvoihin vuosina 2022 - 2030 tulevat olemaan yli 40 miljardia euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?