Tutkimus: Kiinnostus käytettyihin Nissaneihin näyttäisi olevan nyt nousussa - Autot - Ilta-Sanomat

Tutkimus: Kiinnostus käytettyihin Nissaneihin näyttäisi olevan nyt nousussa

Kyselytutkimus paljastaa myös naisostajien nousseen kiinnostuksen nimenomaan käytettyjä autoja kohtaan.

Nissanin malleista muun muassa Qashqai kelpaa ostajille hyvin myös käytettynä.

22.7. 8:46

Käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamux-ketjun tuore Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimus antaa nyt viitteitä erityiseti Nissanin nousseesta menekistä käytettyjen autojen markkinalla.

Tutkimuksen mukaan käytetyllä Nissanilla ajavien suomalaisten osuus on nimittäin vuodessa kasvanut selvästi eniten, kaikkiaan kahdella prosenttiyksiköllä.

Lue lisää: Ladan myynti rajussa kasvussa, tulos paras yli 10 vuoteen – ja tässä on nyt malleista ylivoimaisesti myydyin

Kamux ei kuitenkaan kerro tutkimuksensa virhemarginaalia, mikä jättää ilmaan vielä epävarmuutta.

Yhtiön aluepäällikkö Janne Ihonen uskoo silti tulokseen:

–  Nissan on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun pystyy tuomaan markkinoille hinta-laatusuhteeltaan hyviä ajopelejä. Kun kauppa käy uusissa autoissa, niin se näkyy nopeasti myös käytettyjen autojen markkinassa, Ihonen sanoo.

Lue lisää: Tällaisen sähköauton saa nyt alle 15 000 eurolla – asiantuntija antaa ostajalle yhden erityisen tärkeän neuvon

Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksesta selviää myös, että erityisesti naisvastaajien kiinnostus nimenomaan käytettyyn tai vaihtoautoon on noussut, vuoden aikana kaikkiaan peräti viidellä prosenttiyksiköllä.

Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimus toteutettiin Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 28.1.–3.2.2021. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset, jotka omistavat ajokortin, joiden taloudessa on auto ja jotka vastaavat autohankinnoista.

Lue lisää: Käytettyjen autojen käyttöönotoissa näkyy nyt erikoinen nousupiikki

Tutkimuksen lopulliseen kohderyhmään kuului 1005 vastaajaa, ja painotettuna se on Kamuxin mukaan valtakunnallisesti edustava otos sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?