Teboil-johtaja kertoo, ketkä ovat olleet valmiita maksamaan diesellitrasta peräti 25 sentin lisähintaa - Autot - Ilta-Sanomat

Teboil-johtaja kertoo, ketkä ovat olleet valmiita maksamaan diesellitrasta peräti 25 sentin lisähintaa

Kaikille dieselmoottoreille soveltuvaa ja sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistettua uusiutuvaa dieselpolttoainetta saa nyt jo 26 eri Teboil-automaattiasemalta ympäri Suomen.

Teboilin Green+ on uusiutuvista raaka-aineista valmistettu dieselpolttoaine. Tuotteen valmistuksessa on hyödynnetty niin yhdyskuntajätteitä kuin myös teollisuuden prosessitähteitä.

20.7. 10:24 | Päivitetty 20.7. 11:55

Teboilin Green+ -nimiseksi kastetun uusiutuvan dieselpolttoaineen jakeluverkostoa on laajennettu ilman sen suurempaa hälyä käytännössä jo koko Pori-Kuopio-Joensuu -linjan alapuolisen Suomen kattavaksi.

Yhtiön ammattiliikenne- ja koneyrittäjämyynnin johtaja Pasi Lintukankaan mukaan fossiilista vaihtoehtoa selvästi hinnakkaampaa uusiutuvaa dieseliä ovat ostaneet erityisesti kaupunkiliikenteen linja-autoyhtiöt, varsinkin pääkaupunkiseudulla ja Porissa.

Lue lisää: Jätteistä tuotettu Nesteen MyDiesel puuttui yllättäen ilmastopaneelin autokustannuslaskuri Autokalkulaattorin vaihtoehdoista

– Tämä on toistaiseksi lähinnä ammattiliikenteen juttu. Ihan jo senkin vuoksi, että yksityiskuluttajat ovat voineet tankata uusiutuvaa dieseliä toistaiseksi vasta kolmelta Teboil-asemalta, Pasi Lintukangas kertoo IS:lle.

Lintukankaan mukaan uusiutuva Green+ -diesel on sekä ammattiliikenteelle että kuluttajille litrahinnaltaan karkeasti noin 25 senttiä kalliimpaa kuin tuttu ja perinteinen fossiilidiesel.

Lue lisää: Edulliset nuorisodieselit nousseet suureen suosioon – kauppiaan mukaan muutos on jopa hämmästyttävä

Mutta miksi uusiutuvaa dieseliä ovat ammattiliikenteen osalta tankanneet suuremmassa mittakaavassa nimenomaan kunnat ja kaupungit, eivät niinkään vielä yritykset?

– Tuote soveltuu monien kuntien ja kaupunkien päästövähennystavoitteisiin. Nyt myös yhä useampi yritys seuraa perässä, Lintukangas toteaa.

– Yksityisillekin uusiutuvaa on silti mennyt. Sanoisin, että heille, jotka ovat halunneet nimenomaan pienentää hiilijalanjälkeään ja ovat olleet siitä valmiita myös maksamaan.

Lue lisää: Kilometrit käytetyllä diesel-Mersulla tulivat varsinais­suomalaiselle naiselle todella kalliiksi

Lintukankaan mukaan uusiutuvan dieselpolttoaineen käyttäminen vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 90 prosenttia tavalliseen dieseliin verrattuna.

– Tuote on rikitön ja hapeton, eikä se sisällä aromaattisia yhdisteitä. Polttoaineen korkea setaaniluku takaa tehokkaan ja puhtaan palamisen sekä hyvän kylmäkäynnistettävyyden. Tuotteen käyttäminen vähentää myös lähipäästöjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?