Itikkakausi näkyy nyt myös autojen keulamaskeissa – vaihtoautomyyjä suosittelee puuttumaan ötököihin heti - Autot - Ilta-Sanomat

Itikkakausi näkyy nyt myös autojen keulamaskeissa – vaihtoautomyyjä suosittelee puuttumaan ötököihin heti

Keulaan liiskaantuneet hyönteiset kannattaa pestä heti pois.

Itikkajäljistä selviää helpoimmalla kun auto pestään usein ja säännöllisesti. Ikävimmillään hyttysjälkien poisto voi olla silti hyvinkin työlästä ja vaatia myös erikoisaineita.

19.6. 11:30

Monen auton keulaa koristavat nyt esimerkiksi mökkimatkan jäljiltä maallisen matkansa auton runkoon päättäneiden hyönteisten jäänteet.

Kamux Olarin vaihtoautomyyjänä työskentelevä Matias Hautala on nähnyt työssään varsin suuren määrän suomalaista itikkakesää halkoneita keulapeltejä ja -muoveja ja joutunut pohtimaan useaan otteeseen myös vaikeiden hyönteisjälkien puhdistamista.

Lue lisää: Vahaatko arvokasta autoasi vanhoilla kalsareilla? Kauppiaan mukaan se ei kannata

– Keulaan tarranneet hyönteiset kannattaa pestä pois mahdollisimman nopeasti. Hyönteiset voivat hellekeleillä "palaa kiinni" auton maalipintaan, ja sen jälkeen niitä on melkein mahdotonta saada pois, Hautala sanoo.

Käytännössä auto pitää isomman itikkaiskun jälkeen pestä käsin, sillä huoltoasemien peruspesukoneet eivät tyypillisesti saa hyönteisiä irtoamaan kunnolla.

Hyvä konsti voi tosin olla myös auton tavaratilassa mukana kulkeva ikkunanpesuainesuihke, jolla hyönteisjälkiä pystyy puhdistamaan heti tuoreeltaan.

Lue lisää: Tähän on tultu – kehitys vei jo hyttyspuhdistuksessa kätevät lasinpesuharjatkin

Säännöllisen pesemisen ohella auto kannattaa pitää hyvässä vahassa. Vaha helpottaa pesuoperaatiota ja suojaa myös auton varsinaista maalipintaa.

Työläimmillään keulan itikkajäljet saa lähtemään vasta koneellisella kiillotuksella ja sen vaatimilla erikoisaineilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?