Ollin Volkswagenin tuulilasi oli aivan hajalla – vieressä makasi pelkkä lahna - Autot - Ilta-Sanomat

Ollin Volkswagenin tuulilasi oli aivan hajalla – vieressä makasi pelkkä lahna

Varsinais-Suomessa on ihmetyttänyt erikoinen tapaus: tuulilasi oli rikki, ja vieressä oli pelkkä lahna.

Tällaista jälkeä tuli viime viikolla Vahdossa.

15.6. 21:24

Turun lähellä Vahdossa sijaitsevalla VAK Oy:n päällirakennetehtaalla tapahtui viime viikolla erikoinen tapaus, kun pihalle pysäköidyn punaisen Volkswagen Caddyn tuulilasi hajosi yllättäen kesken työpäivän.

Työkaverit kysyivät rikkoutuneesta lasista auton omistajalta Olli Yli-Rokilta ja porukka lähti yhdessä tuumin tarkastelemaan tilannetta. Ihmetys oli aikamoinen, kun työtoverit epäilivät löytäneensä tuulilasin rikkojan.

Maassa oli nimittäin lahna.

Auton tuulilasin lommo ja siihen liimaantuneet kalanjäänteet antoivat pontta epäilykselle.

– Siinä me kaikki ihmettelimme, että miten tällaista voi käydä. Mitkä ovat todennäköisyydet? Olli Yli-Rokki kertoo puhelimessa.

Onnettomuuskala.

Onnettomuusparkkipaikkaa hallitsevan VAK Oy:n viestintäpäällikkö Teija Hakula arvelee, että kala oli tippunut tuulilasiin linnun suusta.

– Luultavasti nokka edellä ja osunut suoraan lasiin. Tuolta Raisionlahdelta ne käyvät saalista hakemassa ja lentävät tästä meidän yli. Ei tässä oikein muuta selitystä ole, Hakula kertoo IS:lle.

Raisionlahti on matala ja liejupohjainen, voimakkaasti ihmistoiminnan seurauksena rehevöitynyt merenlahti, jossa kalaa ja sitä saalistavia lintuja riittää.

Tapahtuneesta kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset, jonka haastatteleman asiantuntijan mukaan kalan pudottanut lintu on todennäköisesti merikotka tai kalasääski.

Tilanteesta äimistynyt auton omistaja punnitsi lahnan ja hankkiutui sitten siitä eroon. Kalalla oli painoa aika tarkalleen puolisen kiloa.

Lopuksi hän kiikutti kolariauton korjaamolle, jossa asiaa ei oltu uskoa todeksi, ennen kuin auton omistaja näytti tilanteesta kuvan.

– Ei ollut sielläkään sattunut ennen kohdalle, Yli-Rokki sanoo.

Nyt tuulilasi on korjattu, eikä Yli-Rokki muistele lahnaparkaa pahalla.

Vahdon kalatapaus ei ole erikoisuudestaan huolimatta aivan ainutlaatuinen, kuten esimerkiksi yllä oleva yhdysvaltalainen tuulilasikalavideo osoittaa.

Lue lisää: Tuulilasin vaihdossa on monta mahdollisuutta mokata – useat järjestelmät voivat mennä sekaisin

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?