Sähköautoa puuhaava Ferrari nimitti teknologia­osaajan uudeksi toimitus­johtajakseen

Sähköistyvä Ferrari on nimittänyt teknologiaosaajan uudeksi toimitusjohtajakseen. Italialainen Benedetto Vigna, 52, on tähän mennessä johtanut ranskalais-italialaisen sirunvalmistaja STMicrolectronicsin suurinta osastoa.

9.6.2021 12:33

Hänen nimittämisensä lopettaa puolen vuoden etsinnän, sillä entinen toimitusjohtaja Louis Camilleri jäi eläkkeelle joulukuussa henkilökohtaisista syistä oltuaan roolissaan lähes kaksi ja puoli vuotta.

Benedetto Vigna.

Hallituksen puheenjohtaja John Elkann sanoi, että yhtiö oli iloinen toivottaessaan Vignan uudeksi toimitusjohtajakseen. Elkann on Agnellin perheen jälkeläinen. Perhe hallitsee Ferraria sijoitusyhtiönsä Exorin kautta.

– Hänen syvä ymmärryksensä teknologioista, jotka ovat avainasemassa teollisuuden muutoksissa, sekä todistetut innovaatio-, liiketoiminnan rakentamis- ja johtamistaidot vahvistavat entisestään Ferraria ja sen ainutlaatuista intohimoon ja suorituskykyyn perustuvaa tarinaa tulevana, jännittävänä aikakautena, Elkann sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa.

Hybridimalleja jo tarjoava Ferrari on luvannut tuoda ensimmäisen täyssähköautonsa vuonna 2025.

Elkann on johtanut yritystä väliaikaisesti siitä lähtien, kun Camilleri erosi.

Vigna aloittaa Ferrarilla 1. syyskuuta.

Lue lisää: Audin, Ferrarin ja Teslan ex-työntekijät löivät päänsä yhteen – jäävätkö sähkön­siirtoyhtiöt nyt nuolemaan näppejään?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?