Leo etsii 2 150 euron laskulleen maksajaa – ”diesel oli harmaata möttöä, vettä ja hiukkasia pomppi seassa”

IS kertoi maanantaina autoilijasta, joka tankkasi diesel-Mersuunsa Tampereen seudulla 50 litraa polttoainetta, minkä jälkeen matka jatkui katketakseen 150 kilometrin jälkeen. Leo Sivoselle kävi pari viikkoa sitten samoin.

Tältä näytti Leo Sivosen auton tankista otettu diesel. Sivonen toivoo nyt löytävänsä autoremontilleen maksajan.

9.6.2021 7:00

Autoilija kertoi dieselin olleen kuin puuroa. Remontin hinnaksi tuli 8 600 euroa ja hän joutui maksamaan sen itse, koska huoltamon tankeista ei syyllistä löytynyt.

Lue lisää: Autonsa tankanneen matka katkesi: Polttoaine oli kuin puuroa – dieselin myyjä tyrmäsi 8 600 euron korjauksen

Uimaharjussa asuva Leo Sivonen on samanlaisen ongelman edessä. Hän tankkasi pari viikkoa sitten 20 litraa dieseliä Enossa. Hänen matkansa katkesi, kunpolttoaine oli pelkkää ”harmaata möttöä, vettä ja hiukkaset pomppivat”.

Sivoselle tuli remontista 2 150 euron lasku, jolle hän etsii nyt maksajaa. Tankki puhdistettiin ja autoon vaihdettiin uudet suuttimet.

– Minä en ole tankannut jumalauta vettä vaan dieseliä!

– Tankki oli vasta reilut puoli vuotta sitten putsattu ja suuttimet vaihdettu. Kyllä rupesi nyt jurppimaan, Sivonen sadattelee.

Sivonen kertoo ajaneensa tankin puhdistuksen ja suuttimien vaihdon jälkeen kaikkiaan noin 6 300 kilometriä Mitsubishi ASX -autollaan. Auto on kymmenen vuoden ikäinen.

– Olen aina tankannut Uimaharjussa, mutta nyt tankkasin Enossa, kun kävin mökillä.

– Otin vain 20 eurolla ja ajoin noin 50-60 kilometriä, kun matka katkesi linja-autopysäkille. Sitten tuli hinuri.

67-vuotias Sivonen on entinen Uimaharjun sellutehtaan työntekijä ja tutkitutti aineen tehtaalla.

– Selvisi, että polttoaineen seassa oli myös vettä.

– Auton suuttimilla oli vielä kahden vuoden takuukin voimassa, mutta jos tankissa on vettä, niin takuu ei kuulemma maksa korjausta.

Sivonen voi taas ajaa autollaan, mutta mieli on maassa, kun kukkaro keventyi.

– Rupesi homma nyppimään, että kenelle kuuluu vastuu.

Mikä on huoltamon myyjän vastuu ja mikä on polttoaineen toimittajan vastuu?

Lue lisää: Tutkimusjohtaja IS:lle: Nykyautojen pihejä bensaturboja vaivaa vakava ongelma – edes vikavalo ei syty ennen kuin on liian myöhäistä

Huoltamon omistaja Kaarlo Riikonen tuntee asian ja on tehnyt reklamaation polttoaineesta. Neste tutkii, mistä mahtaa olla kyse. Myös Sivosen auton tankista otettu näyte tutkitaan.

– Tuona päivänä huoltamon tankeissa oli 13 000 litraa dieseliä ja sitä myytiin noin 2 000 litraa päivän aikana.

– Sivosen auton tankkiin meni noin 13 litraa, kun hän oli ostanut 20 eurolla.

– Kukaan muu Sivosen lisäksi ei ole reklamoinut polttoaineesta, eikä meille ole tullut tietoja, että asiakkailla olisi ollut ongelmia, Riikonen kertoo.

Tampereen tapauksessakin kävi niin, että huoltamo ei ollut saanut muita reklamaatioita, kuin Mersun omistajan, ja lasku kaatui hänen kukkarolleen.

Lue lisää: Tee se itse -mies asensi letkut ristiin ja yritti saada autoliikkeen maksajaksi – lakimiehet nauroivat matkalla pankkiin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?