Uusi ilmiantopalvelu avattu – virasto ottaa vastaan kansalaisten nimettömiä ilmoituksia tästä päivästä alkaen - Autot - Ilta-Sanomat

Uusi ilmiantopalvelu avattu – virasto ottaa vastaan kansalaisten nimettömiä ilmoituksia tästä päivästä alkaen

KKV:n uudella työkalulla yhteydenpito onnistuu myös nimettömänä.

Nimettömän viestintäkanavan saa käyttöönsä vihjelomakkeen täytön yhteydessä.

7.6. 15:15

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on ottanut käyttöön viestintäkanavan, jossa kansalaiset voivat kertoa kartelleista tai muusta kilpailunrajoituksesta ilman henkilöllisyyden paljastamista.

Esimerkkejä liikennepuolen kartelleista on vuosien varsilta ollut löydettävissä esimerkiksi linja-auto-, taksi-, autokoulu- ja asvalttialoilta.

Lue lisää: Valtavat sakot autojen ilmastointi- ja jäähdystysjärjestelmäkartelliin osallistuneille yrityksille

KKV:n mukaan uusi ilmiantojärjestelmä on tarpeen, sillä kartelleihin ja muihin kilpailunrajoituksiin liittyy usein arkaluontoisia seikkoja tai sisäpiiritietoa.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tapauksessa viranomainen tähdentää, että ”viestittely on ilmiantajalle täysin vapaaehtoista, ja viestittelijän henkilöllisyys paljastuu virastolle vain, jos hän itse päättää paljastaa sen”.

Lue lisää: Näin öljy-yhtiöiden kartelliepäilyjen pohdittiin vaikuttavan bensan hintaan vuonna 2013

Aiemmin kansalaiskäräyttämiseen on kehottanut muun muassa liikenne- ja viestintävirasto Traficom, joka ohjeisti vuonna 2014 ja 2015 toteutetussa kokeilussaan ilmiantamaan tavarakimppakyydeissä käytettyjä yli kaksitonnisia pakettiautoja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?